Streljaštvo > Tehnika gađanja

Ciljanje u PLEČKU ili IZA plečke

<< < (5/11) > >>

Flip:

--- Citat: PH DBK - 28. 08. 2013. 13:50:42 ---ja otprilike ovako prakticiram...

NYALA, cca 120 kg,
puška prastari  Sako, Wortex, kalibar 243 Win.
PMP zrno, 160-180 m.

--- Kraj citata ---

Samo kaži koliko je još bilo trčanja od mesta pogodka?

lovac86:
Evo kod mene, tele pucano na cca 120m sa bellotom SPCE 11,2g  7x57R
Uputio sam hitac i tele je prvo stojalo par sekundi i onda počelo teturati nazad tri metra i palo dolje.

moreno40:
Kolega  gperic je spomenuo "visoku plećku" i kako taj pogodak ruši u vatri. Moje skromno iskustvo od 10-ak odstrijela baš je takvim pogotkom dalo najbolje rezultate. Zašto ga onda ne prakticirati, naravno ako prilika to dozvoli? Zašto forsirati donju trećinu, u plećku ili 2-3 prsta iza? Hvala na odgovorima.  ref

evaeva:
Dva primjera odstrjela pucano u samu plećku, lisica 223 rem pad u vatri, veprić 30-06 odlazak nekih 30 metara, imao sam dosta pogodaka divljači u visoku plećku i po jetri i mogu reći da je divljač također padala u vatri. Dva puta pogodak nazimeta 80 setak kg kroz samo srce i odlazak također 30-40 metara.

Kizzo06:
Sama logika mi govori da je bolje više nego niže. Pogodiš mu kosti,zglob,sve se ti fino razbije,reže žile,organe...Ako već divljač stoji,gledaš par minuta,smiriš se,puška nosi kako treba,e onda ciljaš srce,pluća i di želiš. Bolje da ciljaš visoko pa da zahvati kičmu,nego nisko pa dobije po koljenu...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju