Streljaštvo > Tehnika gađanja

Ciljanje u PLEČKU ili IZA plečke

<< < (6/11) > >>

lovac86:

--- Citat: moreno40 - 28. 08. 2013. 17:55:29 ---Kolega  gperic je spomenuo "visoku plećku" i kako taj pogodak ruši u vatri. Moje skromno iskustvo od 10-ak odstrijela baš je takvim pogotkom dalo najbolje rezultate. Zašto ga onda ne prakticirati, naravno ako prilika to dozvoli? Zašto forsirati donju trećinu, u plećku ili 2-3 prsta iza? Hvala na odgovorima.  ref

--- Kraj citata ---
Upravo to je i moj kolega meni rekao (a kolega svake godine izvrši odstrjel krupne divljači), citiram ''gađaj po pola plećke pa jedno 10 cm ispod samog vrha divljači, tu ti je kičma i tu kada pogodiš pada kao pokošeno'' to su njegove riječi. Sada ovisi sve od lovca, dobro upucane puške, i adrenalina koji obuzme i same situacije dali će hitac biti dobro upućen.

PH DBK:

--- Citat: Flip - 28. 08. 2013. 14:13:26 ---
--- Citat: PH DBK - 28. 08. 2013. 13:50:42 ---ja otprilike ovako prakticiram...

NYALA, cca 120 kg,
puška prastari  Sako, Wortex, kalibar 243 Win.
PMP zrno, 160-180 m.

--- Kraj citata ---

Samo kaži koliko je još bilo trčanja od mesta pogodka?

--- Kraj citata ---

da nisi tako nepromišljen u pisanju možda bi ti i rekao istinu ali nema smisla

Forumi su opčenito poznati kao sastajalište onih koji puno znaju - s interneta

Nosler:
Kao sto vidimo ima i znalaca na internetu... hao hao hao
Ovako se nisam nasmijao od kad mi je komsija umro.... hao hao hao
PH DBK ! zagi

danimus2005:
 z14
Gosparu moj, pa i ti si član ovog foruma koji je po tebi "sastajalište onih koji puno znaju - s interneta", pa onda bi mogli zaključiti i da si ti pun znanja - s interneta.  uf

Mislim da je neukusno ovako odgovarati, tj. ne odgovarati kolegi koji je najnormalnije postavio pitanje koliko je divljač otišla nakon upućenog pogotka.

Imati u džepu malo više $$$$ ili €€€€ ne znači i imati znanja. Ovo nemoj smatrati uvredom već je to životna istina koju će vjerujem mnogi, koji rade sa ljudima, potvrditi.  d1

Mislim da, ako se već želi sudjelovati na forumu treba imati smisla i razumijevanja za sve nas koji sudjelujemo u raspravama i tražimo znanje, iskustvo, savjet drugih kolega.
Nema onog koji zna odgovore na sva pitanja. Takav se još nije rodio.

Ako je moj post "sumnjiva" karaktera molim admina da ga obriše.

Ispričavam se svim kolegama, ali nisam mogao na post našeg gospara ne odgovoriti.

z10

Zeiss:
danimus  d4 zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju