Streljaštvo > Tehnika gađanja

Dominantno oko

<< < (3/9) > >>

magwin:
u društvu imam prijatelja lovca dešnjaka bez desne šake.toliko je strasveni lovac da se je uspio istrenirati na lijevu stranu, da ne pamtim da je ikada promašio!obožava biti u pogonu sa psima i svojom tanđarom koja ne može promašiti niti ono u trku!

.50AE:

--- Citat: nostromo - 15. 03. 2009. 10:26:56 ---Ja spadam u onu malu grupu "nesretnika od rodjenja" kod kojih je situacija obrnuta.

--- Kraj citata ---

Iz vlastitog iskustva mogu reći da je sve to stvar navike. Pišem lijevom rukom, dominantno oko lijevo, kada gledam nešto pod povećalom, gledam na lijevo oko, ali kada pucam držim oba oka otvorena a nišanim desnim. Potrajalo je par godina dok sam se "preokrenuo", ali moguće je. Tehnika "preokretanja" je bila poprilično jednostavna - zračna puška 10m i svaki put komad kartona ispred lijevog oka i tako skoro 2 godine. Kada sam nakon toga pokušao bez kartona, nije bilo problema sa nišanjenjem sa oba oka otvorena. Navike su jako moćna stvar.

draganco:
Dominantno desno, ali mogu pucati i kao levak ali na nepokretne mete ;).
Dok sa ovim boljim optikama i sa oba otvorena, vec s sacmarom ide malo teze!
Stvar navike,refleksi i brzina.

Tyger:
..kakvih nas sve nema  uf  uf
..kad sam ranije cuo za dominantno oko mislio sam da jako rijetki slucaj to, a sad citaju vidim da vas ima vise nego nas "normalnih"..svaka cast ak se uspijete prilagoditi tome  just

hunter:
desnjak, desno oko dominantno, pisem desnom rukom ali poucam sa lijevog ramena i nisanim lijevim okom, koristim desne puske i nije mi nikakav problem stvar navike

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju