Streljaštvo > Tehnika gađanja

Dominantno oko

<< < (2/9) > >>

magwin:

--- Citat: lazar - 16. 03. 2009. 21:30:49 ---jedna od metoda sa sacmarom pokusat pucat sa oba otvorena oka

--- Kraj citata ---

je !  to je super i teško se naučiti. ali vrijedilo bi!

Harry P.:
Rodio sam se kao "ljevak" i sve sam do polaska u osnovnu školu redio lijevom rukom. Nakon što sam krenuo u školu, učitelj koji me učio je rekao da nije normalno da se piše lijevom rukom i prisilio me da pišem desnom rukom pljus.
I nakon toga sam uz prijateljsko ubjeđivanje  pljus morao postati dešnjak  paci.

Ruke sam uspio istrenirati... ali oko nikako. Lijevo oko ostalo "dominantno"

Je..te život, tek sad kada sam napisao ovaj post skužio sam kakvi kreteni su mene učili životu.  uf uf

nostromo:

--- Citat: lazar - 16. 03. 2009. 21:30:49 ---jedna od metoda sa sacmarom pokusat pucat sa oba otvorena oka

--- Kraj citata ---

Bas zbog toga bi i triba prominiti ruku, da mogu koristiti oba oka. Jer kad je jedno zatvoreno onda problem vodecega ne postoji, zar ne?

--- Citat: magwin - 16. 03. 2009. 21:00:04 ---mislim da ti je takva vrsta kundaka najbolji način da se ne mučiš sa preučavanjem jer bi ti ipak to bilo prirodnije.
problem je samo ako planiraš puno komada cijevi, onda trebaš puno kundaka! d4

--- Kraj citata ---

Nije mi problem preucavanje jer neman jos ni jednu svoju pusku i sve skupa mozda sto metaka ispaljenih. Al zadnji mi je tren da se odlucin jer u ovoj godini namjeravan kupiti sacmaricu, karabin, luk, zracnicu, pracku...  ;D Malo sale.. Al za ozbiljno nabavna mi ima doci svaki dan i triba doniti odluku.
Najjednostavnije bi bilo provati al tu se odma pojavljuje onaj problem sta je oprema za ljevake rijetka.

Harry, kako na kraju pucas? Desnom? Jedno ili oba oka? (Harry P-rljavi moze pucati i sa oba oka zatvorena ;D ;D)

Harry P.:
Čuj, što se tiče laganog pucanja kroz optiku nemam nikakvih problema. Zažmirim na lijevo i desnim lagano nišanim. Problem je kada gađam pokretne mete, tu optika ne dolazi u obzir. Mislim na onaj način kada neki jednim okom gledaju kroz optiku a drugim pored optike. To je kod mene viša matematika...  uf

Dobro, nije to baš neka katastrofa kako sam opisao, snađe se čovjek s vremenom i prilagodi se situaciji na svoj način.  2p 2p 2p

nostromo:

--- Citat: Harry P. - 16. 03. 2009. 22:50:54 ---Čuj, što se tiče laganog pucanja kroz optiku nemam nikakvih problema. Zažmirim na lijevo i desnim lagano nišanim. Problem je kada gađam pokretne mete, tu optika ne dolazi u obzir. Mislim na onaj način kada neki jednim okom gledaju kroz optiku a drugim pored optike. To je kod mene viša matematika...  uf

Dobro, nije to baš neka katastrofa kako sam opisao, snađe se čovjek s vremenom i prilagodi se situaciji na svoj način.  2p 2p 2p

--- Kraj citata ---

A jesi li kad prova uzet "suprotnu" pusku i viditi kako onda ide?

Evo jedan link na proizvod koji navodno ispravlja ovu manu na nacin da "vara" mozak.

http://www.easyhit.co.uk/testeyes.html

I jedna slika koja prikazuje u cemu je u stvari problem.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju