Streljaštvo > Tehnika gađanja

Kako gađamo?Zašto pogađamo, a zašto promašivamo?

<< < (23/34) > >>

evaeva:
Malo da oživi ova interesantna tema, zanima me jedna stvar; u Frankonia katalogu gledao sam balističke tablice tj, razlike putanja zrna u ovome slučaju kalibar 30-06 pucano na 50 metara sa optikom upucanom na 100 m koje se kreću od;

Sellier & Bellot - 11,7gr Teilmantel-CE, Teilmantel-S, Nosler Partition, na 50 metara od -0.3 do -0.5 cm ispod centra
Federal - 11,7gr Nosler Partition, Tlm. Power-Shok, na 50 metara od -1.0 cm ispod centra
Rws - 11,7gr Uni clasic, H-M- Kupferh, na 50 metara od 0.6 cm ispod centra
Norma - 11,7gr, Tim-Alaska, Oryx, Vulcan, na 50 metara od +1.0 do -1.0 cm ispod centra

Zanima me da li u praksi kod kalibra 30-06 iste gramaže zrna od 11,7gr ako pucamo na 50 metara udaljenosti sva ova zrna idu u metu u razlici od dva centimetra.
Stoji li ona priča da zrna istoga kalibra i iste gramaže a različitih proizvođača na udaljenosti od 100 metara mogu rasipavati po visini i do 20 i više centimetara.
Prema ovim tablicama u katalogu rasipavanja na 100 m mogu biti max od 3- 4 cm po visini. Ovo se odnosi na tvornička streljiva.

Schultz ????

lovac10:
Razlika do 20cm na 100m normalno, ja sam imao čak 40cm na 100m ali ne po visini nego pravcu.
Razlika čak bude u istom streljivu kupljenom u različitom vremenskom roku

brat nikola:
pozdrav kolege lovci.citam malo ove teme i stalno se zaustavljam na tehnici pucanja i upucavanju...
mlad sam lovac i jos nisam dobio oruzje,danas sam obavio ljecnicki i cekam samo nabavnu dozovlu koja mi treba svaki dan stic,a karabin sam kapariso i ceka me u policiji,zastavin 30-06 al u super stanju....citam malo o tom da cijev nesmije dirat kundak,pa me to interesira kako ,zasto...??? ako mi neko moze objasnit...a kad ga budem dobio planiram uzet ceske skidajuce nosace i meoptu 3-12x50,sta kazete na to?
ja sam mlad i jos nemam iskustva s takvim stvarima al me jako zanimaju....:)

lovac10:
Brate skidajući nosaći su dobri samo ako su kvalitetni,meopta ti je dobra i zadovoljavajuće kvalitete.
Budući da češ uzet optiku sa promjenjivim uvećanjem nemoraš uzet skidajuće nosaće jer možeš pucat i u pogonu,samo malo vježbe(jeftiniji su fiksni)
Naj bitnije ti je da ne zažmiriš kad povlačiš obaraću i bit ćeš solidan strijelac.

Lazar:
Zamene lovacka puska nije puska ako se nemoze skinut optika i ako nema mehanicke nisane,ima cesto situacija gdje su potrebne obje stvari

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju