Streljaštvo > Tehnika gađanja
Kako gađamo?Zašto pogađamo, a zašto promašivamo?
Lazar:
mozes ti tu rampu polirat i po godine da ti neosteti vrh al sta vrijeai kad je svaki olovni vrh od ppu unikat zasebe
mpeca:
Ima kolega u tome istine ja pokusavam da u svojim postovima ukazem na neke po meni bitne nedostatke kod karabina koje treba otkloniti bez obzira kojom se municijom puca.Asto se prelaznog konusa tice nije tu dovoljno samo poliranje ono dolazi na kraju treba konus i strugati da svaki metak ide pravo u leziste bez udara u stranu.Ja uvek kada mi divljac posle pucanja ode prvo krivim sebe posle lova pravac steliste i provera. Evo bas sada sam se vratio sa strelista da upucam karabin m48 na koji sam montirao viverovu sinu [jednodelnu] sa prstenovima i streljacku optiku.. Na 100 m saPPU zrno M 49 za takmicenje SSJ iz 53 godine imao sam zavrsnu grupu u centru od 15 mm mereno spolja bez odbijanja precnika. Lovacka zrna verovatno nisu tog kvaliteta i trebali bi da isprave greske kojih ima .
evaeva:
Svi znamo da je PPU kvalitetom osrednji metak ali još uvijek se naj češće koristi u lovačkim redovima jer svoj posao odrađuje i više nego dobro, zato nemojmo ga kritizirati jer ako poskupi ne bu dobro.
Nosler:
Sto se vi ubijate sa izgledom olovnog vrha...nema to nikakve veze na nekim normalnim distancama.
Lovac:
--- Citat: Nosler - 09. 11. 2011. 15:41:42 ---Sto se vi ubijate sa izgledom olovnog vrha...nema to nikakve veze na nekim normalnim distancama.
--- Kraj citata ---
d4
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju