Streljaštvo > Tehnika gađanja
Kako gađamo?Zašto pogađamo, a zašto promašivamo?
Nosler:
O tom smo vec pricali. Za fabrike nema veze koju vrstu baruta koriste dok god je pocetna brzina i pritisak zrna ista kao i od prethodnog punjenja ali na meti se zna vidjeti razlika....
mpeca:
Za PPU znam da se iz opitne cevi proba i uparuju kapisla barut i zrno i to kod svake nove serije komponenti i puca se u metu u tunelu verujem da i druge firme imaju slicnu kontrolu kvaliteta.
Lazar:
Ovo "slicno" mi se svidja hao
.50AE:
--- Citat: mpeca - 07. 11. 2011. 20:33:36 --- Za PPU znam da se iz opitne cevi proba i uparuju kapisla barut i zrno i to kod svake nove serije komponenti
--- Kraj citata ---
Eh da mi je znati što li su to uparivali u rujnu 2009. godine uf.
Neke tvornice imaju praksu uzimati uzorke od 5 metaka u pravilnim intervalima tijekom proizvodnje i isprobavati grupu, pritisak, ujednačenost sa prethodnim uzorcima....
mpeca:
Moguce da su zeznuli stvar.Cesto idem na streliste i upucavam karabine nemam losa iskustva sa municijom i njenom preciznoscu.Najcesce je oruzje problem to jest uvodjenje metka u leziste jer je rampa prestrma itd pa se desava da se meki olovni vrh osteti i zrno baca.Par sati struganja i poliranja i posle nema problema. Ikod mog poluautomata sam potrosio dosta sati rada oko uvodnih rampi a i ispolirao sam usta lezista metka pa se zrno bez ostecenja uvodi u leziste i ne gubi na preciznosti.Sto se tice PPU municije ja im zameram sto kod 8x57js 12,7 sp municije im je zrnonapravljeno od po meni pretankog lima te se kod jakih veprova razbije rano o pancir ili neku kost te su rane plitke i treba pucati vise puta da bi vepar pao.Jedino ga sa tom municijom obara pogodak u vratni deo kicme ili u celo.Prosle sam zime pucao iz svog karabina za opkladu na 350m po ledenoj kisi sa jedne stene dole u livadu pod uglom od30 stepeni i to sa pomenutom municijom u kanticu od ulja od 5 litra i pogodio sam je i iznenadio se grupom koja je bila oko200mm. Po meni je za lovacki metak dosta precizna ali skrtare na materijalu i zato pucam u lovu na svinje sa Sbt game king od 14 ,26 grama i za sada necu menjati.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju