Streljaštvo > Tehnika gađanja

Kako gađamo?Zašto pogađamo, a zašto promašivamo?

<< < (31/34) > >>

Lazar:
Pa ja sjedne i onda drzi grupu i kad se cijev ocist ponovo mora da sjedne  pesi

Nosler:
Puske sa ovim problemima mogu da pomaknu "prvi metak" i bez da se pipne...znaci,dok stoji u ormaru par dana i sile popuste..neki drugi put je dosta da se potrci pa cijev i kundak malo "rade" od sila koje nastanu naglim pokretanjima a lako se prepoznaje po tome sto taj prvi metak (skoro) uvijek ide na istu stranu.

bogi:

--- Citat: sina - 11. 11. 2011. 18:06:10 ---Ajmo znalci pomagajte...
Zašto mi prvi metak odleti visoko a ostali idu dobro?
Meni smrdi na masnu cijev iako sam desetak krpica provukao kroz nju prije pucanja

Možeš provući i 15o krpica ali ne zaboravi jedno, nikada ni sa jednom krpicom nećeš moći imati dako dobar pritisak na zidove cevi kao što ga ima zrno
Uvek ostaje tako malo a to malo........ pesi
E sad, imaš dobru grupu po visini ali ti zadnji naslon (ili rame) šeta i zato su se ,,rastrčali,, levo i desno. Inače meta ostavlja utisak da ti ovo možeš mnogo bolje bez obzira što je odlično

Sa 100% sigurnosti ti tvrdim da ovde nemaš problema sa kundakom mada je to neko pomenuo. Problem sa kudakom se ne bi pojavio samo kod prvog metka, već bi to bilo drastičnije i učestalije
--- Kraj citata ---

mpeca:
 Neznam  cime  teras  krpicu  ali  nemoj  sa  njome  da  ides  napred  nazad  vec  ih   sipkom  i  specijalnim  drzacem  krpice  na  kraju  guraj  samo  prema  napred.   Novo  provlacenje  nova  krpica.Cev  nemoj  samo  cistiti  vec  je  odmasti  a  imas  odmascivaca  u  spreju  prsni  na  krpicu  pa  lepo  odmasti  i  cev  a  i  leziste  metka  jer  i  ono  mora  biti  odmasceno  ako  zelis  dobru  grupu.Uzrok  odvajanja  tih  pogodaka  u  desetki  moze  biti  i  to  sto  uvek  povuces  obarac  kada  ti  je  vrh  koncanice  u  apsolutnoj  nuli  sto  je  pogresno  jer  tada  pogodak  nikada  nije  u  samom  centru. Koncanica  igra  levo  desno[vrlo  malo]opali  u  toj  igri  izmedju  dva  otkucaja  srca.   Probaj  tako  pa  se  onda  javi  sa  rezultatom.

tyrol:

--- Citat: mpeca - 12. 11. 2011. 10:38:59 ---Uzrok  odvajanja  tih  pogodaka  u  desetki  moze  biti  i  to  sto  uvek  povuces  obarac  kada  ti  je  vrh  koncanice  u  apsolutnoj  nuli  sto  je  pogresno  jer  tada  pogodak  nikada  nije  u  samom  centru. Koncanica  igra  levo  desno[vrlo  malo]opali  u  toj  igri  izmedju  dva  otkucaja  srca. 

--- Kraj citata ---
A disanje? nekome paše kad ispusti zrak iz pluća, pa ima mirniju ruku...

Inače kolega Sina, i ovo što si pucao (nakon prvog metka) je  d4...Definitivno treba naći uzrok ovog "povišenog" pogotka, no to je nekih 3-4cm...Jesi siguran da se nisi malo korigirao nakon prvog pogotka??

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju