Streljaštvo > Tehnika gađanja
Kako gađamo?Zašto pogađamo, a zašto promašivamo?
Lazar:
Pa ja sjedne i onda drzi grupu i kad se cijev ocist ponovo mora da sjedne pesi
Nosler:
Puske sa ovim problemima mogu da pomaknu "prvi metak" i bez da se pipne...znaci,dok stoji u ormaru par dana i sile popuste..neki drugi put je dosta da se potrci pa cijev i kundak malo "rade" od sila koje nastanu naglim pokretanjima a lako se prepoznaje po tome sto taj prvi metak (skoro) uvijek ide na istu stranu.
bogi:
--- Citat: sina - 11. 11. 2011. 18:06:10 ---Ajmo znalci pomagajte...
Zašto mi prvi metak odleti visoko a ostali idu dobro?
Meni smrdi na masnu cijev iako sam desetak krpica provukao kroz nju prije pucanja
Možeš provući i 15o krpica ali ne zaboravi jedno, nikada ni sa jednom krpicom nećeš moći imati dako dobar pritisak na zidove cevi kao što ga ima zrno
Uvek ostaje tako malo a to malo........ pesi
E sad, imaš dobru grupu po visini ali ti zadnji naslon (ili rame) šeta i zato su se ,,rastrčali,, levo i desno. Inače meta ostavlja utisak da ti ovo možeš mnogo bolje bez obzira što je odlično
Sa 100% sigurnosti ti tvrdim da ovde nemaš problema sa kundakom mada je to neko pomenuo. Problem sa kudakom se ne bi pojavio samo kod prvog metka, već bi to bilo drastičnije i učestalije
--- Kraj citata ---
mpeca:
Neznam cime teras krpicu ali nemoj sa njome da ides napred nazad vec ih sipkom i specijalnim drzacem krpice na kraju guraj samo prema napred. Novo provlacenje nova krpica.Cev nemoj samo cistiti vec je odmasti a imas odmascivaca u spreju prsni na krpicu pa lepo odmasti i cev a i leziste metka jer i ono mora biti odmasceno ako zelis dobru grupu.Uzrok odvajanja tih pogodaka u desetki moze biti i to sto uvek povuces obarac kada ti je vrh koncanice u apsolutnoj nuli sto je pogresno jer tada pogodak nikada nije u samom centru. Koncanica igra levo desno[vrlo malo]opali u toj igri izmedju dva otkucaja srca. Probaj tako pa se onda javi sa rezultatom.
tyrol:
--- Citat: mpeca - 12. 11. 2011. 10:38:59 ---Uzrok odvajanja tih pogodaka u desetki moze biti i to sto uvek povuces obarac kada ti je vrh koncanice u apsolutnoj nuli sto je pogresno jer tada pogodak nikada nije u samom centru. Koncanica igra levo desno[vrlo malo]opali u toj igri izmedju dva otkucaja srca.
--- Kraj citata ---
A disanje? nekome paše kad ispusti zrak iz pluća, pa ima mirniju ruku...
Inače kolega Sina, i ovo što si pucao (nakon prvog metka) je d4...Definitivno treba naći uzrok ovog "povišenog" pogotka, no to je nekih 3-4cm...Jesi siguran da se nisi malo korigirao nakon prvog pogotka??
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju