Streljaštvo > Tehnika gađanja
Kako gađamo?Zašto pogađamo, a zašto promašivamo?
danijel:
dečki,ova donja grupa je 2.5 cm na 100m,mislim da se s njom netreba zamarati,treba "riješit" prvi metak...
ja bi pokušao s odmaščivaćem očistit prije pucanja...
bogi:
--- Citat: danijel - 12. 11. 2011. 12:27:34 ---dečki,ova donja grupa je 2.5 cm na 100m,mislim da se s njom netreba zamarati,treba "riješit" prvi metak...
ja bi pokušao s odmaščivaćem očistit prije pucanja...
--- Kraj citata ---
Konstatacija je na mestu d4
Treba rešiti PRVI METAK
Na strelištu to i nije tako strašno, ako već znamo šta nam puška radi taj prvi zabijemo pod metu a onda imamo sliku pogodaka u meti koja nas interesuje
ALI, u lovu nas onteresuje baš taj prvi metak i tu je problem
Ako sa ovom puškom pucate recimo srndaća na dvesta, gde nam to ode zrno......
mpeca:
Kolega puca vrlo dobro disanje i stav su u redu jer nema ostrog razdvajanja pogodaka u pitanju je finesa i oko odmascivanja cevi a i oko trenutka okidanja .Neka me poslusa pa neka se posle strelista javi sa rezultatom.[Ane izbacuje se sav vazduh iz pluca vec oko dve trecine pre pocetka oki danja. ]
sina:
--- Citat: mpeca - 12. 11. 2011. 10:38:59 --- Neznam cime teras krpicu ali nemoj sa njome da ides napred nazad vec ih sipkom i specijalnim drzacem krpice na kraju guraj samo prema napred. Novo provlacenje nova krpica.Cev nemoj samo cistiti vec je odmasti a imas odmascivaca u spreju prsni na krpicu pa lepo odmasti i cev a i leziste metka jer i ono mora biti odmasceno ako zelis dobru grupu.Uzrok odvajanja tih pogodaka u desetki moze biti i to sto uvek povuces obarac kada ti je vrh koncanice u apsolutnoj nuli sto je pogresno jer tada pogodak nikada nije u samom centru. Koncanica igra levo desno[vrlo malo]opali u toj igri izmedju dva otkucaja srca. Probaj tako pa se onda javi sa rezultatom.
--- Kraj citata ---
Krpicu guram sa šipkom za čisćenje i uvijek prema naprijed, odmašćivač nisam do sad koristio al izgleda da ću morati :)
Javit ću rezultate kroz koji dan kad nabavim odmašćivač i municiju...
sina:
--- Citat: tyrol - 12. 11. 2011. 11:00:55 ---Jesi siguran da se nisi malo korigirao nakon prvog pogotka??
--- Kraj citata ---
Nikakvih korigiranja nije bilo, između svakog metka je bila pauza da se ohladi cijev...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju