Streljaštvo > Tehnika gađanja

Kako gađamo?Zašto pogađamo, a zašto promašivamo?

<< < (32/34) > >>

danijel:
dečki,ova donja grupa je 2.5 cm na 100m,mislim da se s njom netreba zamarati,treba "riješit" prvi metak...
ja bi pokušao s odmaščivaćem očistit prije pucanja...

bogi:

--- Citat: danijel - 12. 11. 2011. 12:27:34 ---dečki,ova donja grupa je 2.5 cm na 100m,mislim da se s njom netreba zamarati,treba "riješit" prvi metak...
ja bi pokušao s odmaščivaćem očistit prije pucanja...

--- Kraj citata ---

Konstatacija je na mestu   d4
Treba rešiti PRVI METAK
Na strelištu to i nije tako strašno, ako već znamo šta nam puška radi taj prvi zabijemo pod metu a onda imamo sliku pogodaka u meti koja nas interesuje
ALI, u lovu nas onteresuje baš taj prvi metak i tu je problem
Ako sa ovom puškom pucate recimo srndaća na dvesta, gde nam to ode zrno......

mpeca:
 Kolega  puca  vrlo  dobro   disanje  i  stav  su  u  redu  jer  nema  ostrog  razdvajanja  pogodaka   u  pitanju  je  finesa  i  oko  odmascivanja   cevi  a  i  oko  trenutka  okidanja .Neka  me  poslusa  pa  neka  se  posle  strelista  javi  sa  rezultatom.[Ane  izbacuje  se  sav  vazduh iz  pluca vec  oko  dve  trecine  pre  pocetka  oki danja. ] 

sina:

--- Citat: mpeca - 12. 11. 2011. 10:38:59 --- Neznam  cime  teras  krpicu  ali  nemoj  sa  njome  da  ides  napred  nazad  vec  ih   sipkom  i  specijalnim  drzacem  krpice  na  kraju  guraj  samo  prema  napred.   Novo  provlacenje  nova  krpica.Cev  nemoj  samo  cistiti  vec  je  odmasti  a  imas  odmascivaca  u  spreju  prsni  na  krpicu  pa  lepo  odmasti  i  cev  a  i  leziste  metka  jer  i  ono  mora  biti  odmasceno  ako  zelis  dobru  grupu.Uzrok  odvajanja  tih  pogodaka  u  desetki  moze  biti  i  to  sto  uvek  povuces  obarac  kada  ti  je  vrh  koncanice  u  apsolutnoj  nuli  sto  je  pogresno  jer  tada  pogodak  nikada  nije  u  samom  centru. Koncanica  igra  levo  desno[vrlo  malo]opali  u  toj  igri  izmedju  dva  otkucaja  srca.   Probaj  tako  pa  se  onda  javi  sa  rezultatom.

--- Kraj citata ---

Krpicu guram sa šipkom za čisćenje i uvijek prema naprijed, odmašćivač nisam do sad koristio al izgleda da ću morati  :)
Javit ću rezultate kroz koji dan kad nabavim odmašćivač i municiju...

sina:

--- Citat: tyrol - 12. 11. 2011. 11:00:55 ---Jesi siguran da se nisi malo korigirao nakon prvog pogotka??

--- Kraj citata ---
Nikakvih korigiranja nije bilo, između svakog metka je bila pauza da se ohladi cijev...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju