Streljaštvo > Tehnika gađanja

Kako gađamo?Zašto pogađamo, a zašto promašivamo?

<< < (33/34) > >>

Lazar:
Nema to veze sa masti u cijevi

Lazar:
Meni ovo malo smijesno kolko se cijevi ciste i odmascuju  hao hao

mpeca:
Kod  novih  cevi  iz  kojih  nije  pucano   posle  svakog  ispaljenog  metka  se  cev  temeljno  cisti.taj  dan  na  strelistu  se  cev  doteruje  da  bude  jos  preciznija  .  I  posle  ovakvog  postupka  dobija  se  bolja  grupa  nego  bez  njega. Nema  savrsene  puske  a  ni  savrsenog  strelca  ali  neki  tome  teze  i  dobro  je  da  je  tako  .   U  suprotnom  jos  bi  lovili  otpalim  granama  kao  u  kamenom  dobu. A  jednom  zardjala  cev  se  vise  nemoze  vratiti  na  novo  ma  cime  cistili.Bolje  je  odvojiti  nesto  vremena  i  truda  i  druziti  se  sa  njom  puno  godina , nego  je  posle  lova  baciti  u  cosak  i  kukati  i  cuditi  se  zasto  toliko  rasipa.

šokac:
Svašta sam čuo ali da se puška čisti iza svakog metka ...
Izgleda da sam još stvarno mlad .

mpeca:
   Na  taj  nacin  se  razradjuje  potpuno  nova  cev  iz  koje  nije  pucano.Sa  svakim  ispaljenim  metkom  ostaje  po  malo  kosuljice  nahvatano  na  polja  i  zljebove.Ako  se  ne  cisti  posle  svakog  metka  npr  prvih pedeset  i ne  odstranjuje  se  mikro  sloj  tombaka    cev  iznutra  [  polja  i  zlebovi  ]  ce  na  pojedinim  mestima  dobiti  vise  naslaga  a  na  pojedinim  manje .  Kada  se  cisti  posle  svakog   ispaljenog  odstranjuju  se  iz  nje  ostaci  kosuljice  i   naredno  zrno  ima  cistu  cev  i  bez  prepreka  ide  napolje.  Tako  prvih  pedeset  posle  cistim  na  svaki  drugi     pa  na  svaki  treci..... Toga  dana  na  strelistu  samo  razradjujem  cev.Kao  krajnji  rezultat  se  dobija  jako  precizna  puska  [cev]  fino  uglacana  kalibrisana  ispaljenim  zrnima.  Ja  to  tako  radim  nece  vam  naneti  stetu  a  moze  i  te  kako  koristiti  i  uz  druge  radove  od  kojih  sam  neke  pomenuo  u  svojim  javljanjima    doneti  lepe  pogodke   i  puno  radosti  na  strelistu  a  naravno  i  u  lovu  sto  nam  je  nadam  se svima   i  cilj.   

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju