Streljaštvo > Tehnika gađanja

Kako gađamo?Zašto pogađamo, a zašto promašivamo?

<< < (10/34) > >>

nazime:
Mislim da je na vidiku jedna prava LOVČINA, u svakom smislu te riječi.  ref
Jesi kupio karabin ili si se samo odlučio što ćeš? Bilo je riječi o CZ 550 lux u 30.06.

fly:
Mora se skupiti još malo novčića za 550-cu.Btw da li je na tvojoj oznaka sa strane samo 550 ili pise 550 lux?Odosmo malo s teme.Jos jedan detalj. Dolazak do lov. doma u subotu oko podne.
Kolega guli vepra od cca170 kg kojeg je odstrijelio to jutro. impresivna životinja.Mauzer, kal 8x68,
zrno, ako sam dobro zapamtio 14gr.Predveče prije nego sam išao na čeku odnijeli smo sol na dva solišta. Nisam moga vjerovati šta svinje rade od zemlje po kojo je razbacana sol.

HuntR:
da i ja kazem kako gadjam mislim da ce ovo pocetnicima koristiti.kod gadjanja na divlac koja stoji uvek posle ubacivanja puske u rame pogledom proveriti da li nisani padaju na metu(divljac) ako ne promeniti polozaj tela u odnosu na metu,telo mora da se nalazi u ugodnom polozaju.dobro proveriti pre okidanja da vam neko slucajno nije u vidokrugu a ne samo u pravcu mete,pa tek ako nikog nema ciljati.kad nanisanite okidanje treba da vas iznenadi,jer u protivnom cete bezpotrebno zgrciti saku sto ce dovesti do promasaja onoga sto gadjate.vezbanje izvlacenja obarace se vezba danima pre samog lova,prvo bez municije posle na strelistu,ako hocete da budete fer prema divljaci i samom sebi.rezultat to jest pogodak zavisi samo od toga koliko ste bili pribrani i koliko ste puta pogodili centar mete na strelistu, a sve ostalo su srecni tj nesrecni slucajevi.

dean:
Moj primjer. Uzmem zračnicu, par stotina metaka u stojećem i sjedećem stavu. Par stotina iz MK, sjedeći stav. Nekoliko stotina na leteće meta na strelištu. Nekoliko desetaka iz svoje puške prije lova. Kad pucaš pomiriš se s time da si ti u tom trenutku i sudac i porota i krvnik. Fiksiraš oba lakta ako je ikako moguće, ako ne, barem lakat ruke u kojem ramenu ti leži puška. Naciljaš. Otkočiš par sekundi prije nego želiš pucati, odmah nađeš koljeno jer poznaš svoju pušku, zrak taman izdišeš da smanjiš napetost tijela i lagano stisneš okidač. Mnogi vole reć da te opaljenje iznenadi, makar znamo da to nije tako jer smo potpuno svjesni kaj se dešava u tom trenutku. Ubrzica pomaže, makar ju ja ne koristim, stvar navike.

fly:
Mene su prva dva hica s brenekicom i te kako iznenadila.Sacmu mi je bilo ugodnije pucati.Uglavnom razbio sam onu pocetnicku tremu.Pucao sam bez ikakvog naslona.Odusevljen sam i preciznoscu puske iucinkom zrna na meti. Ali kao sto kazes treba trenirati.Kad god uhvatim
priiku ispalicu par kugli u metu mijenjajuci razdaljinu (dok ne dodje karabin).ali cini mi se da i ova
opcija (kugla iz sacmarice) ima i te kako rezona.Poz. i dk.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju