Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Goran:
Brzina je 915m/s kolika je energija ne znam na pamet ali mogu izracunati ako moram.
zagi
Goran:
Evo jednog starog lovca i prijatelja na poslu:
Goran:
Gadjanje mojih meta i tikvi. Mete su fixne tako da pucam od 300 - 800 m ne mogu se dalje odmaknuti dok ne napravimo i zavarimo nove mete ove su ionako izbusene a i nove se trebaju staviti na bolje mjesto. Poslije dnevne seanse na metama lagani odmor i spijuniranje jelenske divljaci prije sezone. Jedna zenka samica pronadjena na oko 1100 m kako se hrani. Malo ili nije imala ili ga je sakrila jer ga/ju nisam vidio a osmatrao sam citav sat i napravio 3 videa dok nije nestalo svjetla. Neka ih.... Inac na terenu imaju 4 muzjaka i 17 zenki i nesto mladih od prosle godine. Sve obicni jelen a u zadnje vrijeme se pojavilo nesto lopatara i cak i jedan rusa jelen sa lijepim rogom ali je samac i u prolazu jer ga ne vidim cesto.
Goran:
Sheytan energija je negdje 4476 J na ustima cijevi a na 770 m 1052 J dok je na 385 m 2217J. Gubitak energije sa porastom daljine je znacajan.
sheytan:
ludiloo
Nije veliki gubitak energije, s obzirom da to zrno ima lep BC. Da je neko od cca. 0.3, ono bi dalo i mnogo veći pad i mnogo manju energiju na tim većim daljinama...
zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju