Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Goran:
Pogodna meta za upucavanje puske. Kvadranti omogucavaju laksu korekciju i pomak na zeljenu lokaciju.
Goran:
Pogodna meta za upucavanje na 200 m. meta koja prirodno fokusira strelca na centar.
SEJFO:
KALIGULA!!!! d4
Za sve si u pravu!!! JA sam ti iskreno u onim crvenim slovima i zbog toga ne pucam nikad preko 50.m Moj je moto il siguran pogodak il ne pucam!!! Zato i ulovim samo prehladu-al se ne sikiram -jebiga nije lov samo pucanje ima tu i sexa!!! ;) zagi hao
Goran:
Lazare tim si sve rekao i Njemci vole provjeriti stvari prije lova. Imao sam ovde ( u Australiji ) u posjeti dva lovca i vlasnika nekakvog lovista u jednom od najljepsih dijelova Hrvatske koji su poprilicno hvalili i sebe i loviste i divljac ali kad smo dosli na farmu u lov na DS malo sam se razocarao sto nisu stigli nista upucati. Dali smo im izbor pusaka i kalibara ali nisu se bas snasli. Bas sam htio da ulove nesto dok su tu za uspomenu ali nije islo dva dana kod im nismo pokazali neke osnovne stvari. Normalno ovo nije nikakvo mjerilo i to je samo jedan slucaj. S moja tacke gledista imati svoje loviste u Evropi, kvalitetne puske koja ja ne bi ni nosio u lov koliko su lijepe i dragocjene a biti tako los strelac je sramota. Kod nas se love DS tako da vozis do moguce lokacija svinja i onda se sunjas okolo, pravis zasjedu i cekas ili obilazis mogu prostor u potrazi a to potraje satima. Oni su htjeli ceku i zaklon i odmaranje a fizicki su bili prilicno nespremni na kilometarske setnje i vrucinu.
Goran:
Za velike daljine neke renomirane firme prave za vojno policijske potrebe optike namjenjene pojedinom kalibru kao 223R, 308W ili 300WM. Uglavnom su to Mil-dot optike sa provjerenim padom i korekcijama bazirane na poznatom zrnu i njegovoj putanji. Lovci koji izaberu takav kalibar za lov mogu imati velike beneficije u preciznosti ako prouce tehniku upotrebe ovakve opreme i drze se datog zrna.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju