Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Goran:
Mi lovci clanovi SSAA ( nacionalne lovacke i streljacke organizacije) platimo $ 15 ( 7 eura ) pa pucaj od 9 ujutro do 5 po podne. Mozda je opcija probati napraviti nesto sa Hrvatskim Lovackim savezom i strelistima tako da clanovi HLS plate neku razumnu cijenu za upotrebu strelista. To je veliki doprinos svima. Nase streliste prodaje municiju i opet clanovi imaju popust sve je podjeljeno sa na nekoliko zona: pistolj, sacmarice ( skeet & trap), automatsko oruzje, Vojno streliste sa starim vojim puskama na zatvarac ( Garland, Lee Enfield, Mauser i ostali ) i njihovim disciplinama, otvoreno streliste za lovce da pucaju do 600 m na staticne mete, extremno streliste do 800 ili 1200 m u siluete. Fram za metu dobijes jeftino na strelistu i imas izbor meta koje zelis korisiti ili donesi svoje. Tu je kafic za odmor i razgovor. Povremeno se odrzavaju kursevi i natjecanja u mnogim disciplinama. Vikendom je ponekad tesko naci mjesto ( stol) i mora se cekati ponekad satima....Ljudi vole i rade
STARI AVDZIJA:
--- Citat: dalm - 12. 03. 2009. 22:18:50 ---Gorane, ima ih sigurno koji će javno bagatelizirat ovo što pišeš, a u sebi ipak znaju da im znanje ''škripi''. Ali, to je stvar svakog od nas, i sposobnosti da se ''sjedne sam sa sobom'' i rasčisti neke stvari. Uglavnom, mene ovo jako zanima, iza tebe ostaje pisani trag s puno korisnih podataka. Još ako ti se i Kaligula pridruži....
Te grupe od 10 cm....zato i ima puno ranjavanja, a ako se ičeg grozim, to je ranjavanje i saznanje da nešto ugiba u mukama. Ako sam već lovac ( i ne mogu si pomoć! ), bar pokušavam tu ''priču'' s odstrijelom završit što je prije moguće...Znam da zvuči licemjerno...
Ne volim sačmarice. Po meni je to ''posipanje'', pa će od 30-40 mogućih, bar neka kugla pogodit....Svakako priznajem pravo onima koji ih koriste, i za njih bi trebalo bit znalac. Volim karabine, ali ih volim na način da metak ode onamo kamo zamislim. A to, Bogami, nije baš tako lako i jednostavno. Zato ovo što pišeš Gorane, ima veliku vrijednost.
--- Kraj citata ---
ima ovdje jedan veoma veoma veliki majstor samo što neki ne vole kad ima baš pravih majstorčina.............MAJSTOR ZARE a ima ima jooooooooooooooš.Neka uvaži ko koga hoće.
Goran:
Svi su dobro dosli i majstori i pocetnici. Majstori navalite i pomozite da se ovo odradi posteno tesko je sam gurati.
Goran:
Magwin pardon napravio sam pismenu gresku. Mislio sam: ja nema pojma o tim tandzarama niti to volim. Neka uzivaju oni koje to zanima sigurno ima nesto lijepo u tome. Lov sa takvim oruzjem je kritican za dobar prvi metak jer odk napuni i dok se dim razidje ko zna gdje je divljac. Ipak dosta je popularno i oni se smatraju "pravim" lovcima jer jedan metak i blizina sve odlucuje. Ima i u tom nesto... sor
Goran:
Evo jedan moj rad za one koje zanima koristenja Ml- Dot optike za odredjivanje daljine i analiza utjecaja vjetra na gadanje meta od 200 -600 m. Ovo pase za 308 W ali ako ove podatke slozite sa punom analizom vaseg zrna/ metka uspjeh ce biti siguran. Nadam se da ce biti lako citanje i analiza.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju