Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (320/448) > >>

Hlatki:
Pravilno punjena municija je uvjek bolja od tvornicki punjene ali mnogo jeftinija. Cesto se desava da da svaka kutija tvornickog metka nosi nesto malo drugacije. Kod LR streljastva grupe najvise ovise o strijelcu, badava orsis 338 snajper nightforce optika i zrno od 100$ ako strijelac nema mirnu ruku i dobro oko.
Odi u streljanu, pitaj nekog da ispalis metak iz njegove puske (metak normalno plati), probaj nekoliko kalibara (223, 308,300) i onda dozvola, clanstvo u streljani ili lovacki ispit pa tek tad puska, optika i  vidjet koji metak  najbolje lezi cijevi i tebi, nakon jedno 50 kom dobit ces osjecaj i mirniju ruku.
Nebi se cudio da je na kraju S&B precizniji od od rwsa speed tip a tri puta manja cijena ili da ti  4 puta jeftiniji grom slaze najbolje grupe na 100m. 

Pinia:
Kao prvo svaka čast Rogeru, jedan među rijetkima na forumu koji ima strpljenja i volje objašnjavat "rookie-ima"  gdje šta kako u njihovim prvim koracima vezano za streljaštvo.

Ja sam se isto upisao u streljački klub upravo po naputcima kolege i sada dragog prijatelja Rogera, doduše tamo ne očekuj da će te netko nadgledat i učit previše. Najbolje vidiš one stvari koje te zanimaju na tekmi. Izašao sam na zadnju tekmu sa običnom lovačkom puškom (prva tekma sa dugom cijevi) i šta je najgore sa jakim kalibrom samo da steknem početna iskustva. Uglavnom išamarao me 300wm u tih 15 hitaca solidno. Zadnji bio nisam (  ::) ) a i uspio sam solidnu dozu podataka uzeti sa sobom kući.  Paralaksa, pravilno gledanje kroz optiku, disanje, na kraju krajeva oprema sve mora štimat. Metak mora bit kvalitetan ali ako dišeš da se cijeli mičeš ništa od toga.

Uglavnom veselim se sljedećoj tekmi da upijem novu dozicu za analiziranje  zagi

Evo malo štiva sa osnovnim smjernicama na engleskom (nadam se da to nije problem)

Ivan75:
Znači, kada je u pitanju reloading. Promašio sam cijelu loptu, i to dobrano.
Hvala i tebi Hlatki na savjetima.

Upravo si nanjušio moj najveći problem u svemu ovome. Nemam gdje isprobati opremu koja me zanima. Nije samo pitanje kalibra i metka. Nego i puške. Bergara je dobra puška. Leži li mi? Trebalo bi ispaliti koji metak iz nje.
To je moj najveći problem.

Kako je napisao Roger. Učlaniti se u streljački klub, upoznati ljude i polako. Korak po korak.

Ivan75:
Hvala na štivu Pinia.

roger:

--- Citat: Ivan75 - 22. 08. 2018. 18:26:54 ---

Kako je napisao Roger. Učlaniti se u streljački klub, upoznati ljude i polako. Korak po korak.

--- Kraj citata ---

AKo si slucajno blizu Osijeka, uclani se u streljacki klub tamo.
U 10. mjesecu imas natjecanje iz pusaka s optikom na 300 m na Pampasu. Dodji, pa vidi sta se koristi. Mislim da ce i poziv za natjecanje biti uskoro objavljen.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju