Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Ivan75:
Uvijek je lijepo pročitati nečije skustvo iz prve ruke.
300m. Tehnički ili ne-tehnički, lišava me onog najzinmljivijeg. Planiranja, osmišljavanja taktike. Balistike. Proračuna podloški na mountu i kako upucati tako postavljenu optiku itd. itd. Sam hitac je samo vrhunac svega toga, a grupirani pogoci u metu euforija.
Svejedno. Idem u to, i vjerovatno ćemo se sresti na nekom od natjecanja. Ne održavaju se samo u slo ili srb, može se putovati i dalje.
Najteže će mi biti uskladiti posao sa terminima za lovački ispit. Ovo bi moglo potrajati duže. Nema veze, to je samo dodatno vrijeme za prikupljanje informacija. Dopunska teoretska nastava. :-)
Ivan75:
Predpostavio sam da je meta na A4 papiru. U usporedbi sa kutijama na dnu. Ne vidim cijeli papir, pa je malo približno.
Svaka čast mladjo. Malo iznad 1 MOA grupa sa M24 na 300m. Wow. :-)
Zanemari podatke o imenu, streljani, temp. i vjetru na slici. To su moji stari podaci i nemaju veze sa tvojom grupom. Nije mi se dalo nanovo podešavati za jednu metu.
Da vidim cijelu metu i znam dimenzije, bila bi grupa preciznije izračunata, kao i odstupanje od centra. :-)
Ovako odokativno, uspoređujući sa metama sa stalka, izgleda kao potezanje obarača u stranu. Ali sam strijelac zna najbolje. :-)
roger:
Mladjo, nije to bas neka "bezazlena" m 24.
Vidim deblja cijev, pa kundak, pa match streljivo, fino to ide.... zagi
mladjo:
--- Citat: roger - 17. 01. 2019. 06:38:46 ---Mladjo, nije to bas neka "bezazlena" m 24.
Vidim deblja cijev, pa kundak, pa match streljivo, fino to ide.... zagi
--- Kraj citata ---
nije... ;) sve je složeno po meni... ::) kundak, okidanje, kompenzator, beding,balansirana otežanjem u kundaku i ima 6kg s optikom... sve to pridonosi po malo...zagi
mladjo:
--- Citat: Ivan75 - 16. 01. 2019. 11:22:54 ---Predpostavio sam da je meta na A4 papiru. U usporedbi sa kutijama na dnu. Ne vidim cijeli papir, pa je malo približno.
Svaka čast mladjo. Malo iznad 1 MOA grupa sa M24 na 300m. Wow. :-)
Zanemari podatke o imenu, streljani, temp. i vjetru na slici. To su moji stari podaci i nemaju veze sa tvojom grupom. Nije mi se dalo nanovo podešavati za jednu metu.
Da vidim cijelu metu i znam dimenzije, bila bi grupa preciznije izračunata, kao i odstupanje od centra. :-)
Ovako odokativno, uspoređujući sa metama sa stalka, izgleda kao potezanje obarača u stranu. Ali sam strijelac zna najbolje. :-)
--- Kraj citata ---
kolega meta je a3... pa rezultat i nije baš naj sjajniji... hao crno je 100mm... potezanje kod okidanja definitivno! naslon mi je bio toliko "klimav" da sam bio iznenađen da su sva 3 završila u meti... hao čekam majstora vjevericu da montiramo prednju alkicu da mogu stavit bipod... onda će se grupa sigurno popraviti... ;) zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju