Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (377/448) > >>

Ivan75:
Od dodatne opreme još i kvalitetan chrony i kufer za prijevoz. Set i sredstva za održavanje.

Ostatak: vremenska stanica, range finder, kalkulatori, alati, mjerna oprema, mikrovaga..... to imam. Uključujući i improvizirani target cam. :-) i to dva. :-)
Kada sam kupovao za zračnicu, u biti sam kupovao za vatreno, ali da je iskoristivo i na zračnici.

zhrvoje:
Bas me veseli sve ovo citati, samo naprijed zagi  ludiloo

lovac1977:

--- Citat: Pinia - 14. 07. 2019. 08:34:35 ---Kad je burno vrijeme dali oduzimaš ili dodaješ?

--- Kraj citata ---
Na buri ti samo pomaže ako dobro možeš procjeniti vjetar a ostalo ti ništa nemoze pomoć.  d4. A za sve ostalo ćeš morati sam da eksperimentises da vidiš kako se barut ponaša u razlicitim uvjetima. Ja pucam 6 mm dasher za streliste ovo je 3 cjev i ona je pri kraju ima već 1230-1250 metaka počela je već malo da rasipa. Berger 105 gr VLD, lapua čaure , RL15 barut i  br4 kapisle. Iako je treća cjev do sad nisam nešto puno skonto. Od 40-65F 31.5  radi super od 65-85F 31.3gr a ako je vlažno vrjeme moram podići punjenje za 0.3 gr.   Samo moraš da imaš na umu da je velika razlika od lot broja do lot broja u barutu. Prob sam neki još punjenja koji rade super ali prejaka odnosno unište cauru nakon 3-4 punjenja. Sljedeca cjev će biti sa tunerom ili posedujući teg na cjevi. Sa njim je puno lakše uskladiti harmoniju cjevi a preciznim podesajes možeš da napraviš da zrno izlazi iz cjevi u pozitivnoj node. Tako da brze zrno izlazi malo ranije iz cjevi dok cjev vibrira prema gore od od ose a malo sporiji izlazi poslje dok je cjev još malo odstupila od ose horizontale. Sa ovim možeš da uskladiš da različite brzine metka na daljim ciljevima imaju istu tačku pogodka i samim tim eliminiše te male razlike u brzini zrna metka od metka do metka. Pozz

Ivan75:
LOT. Jako bitno.

Koliko je god nekome super čitati razmišljanja početnika. LOT je ono što komplicira nabavu na sijepo. Bez obzira što Quick load izračuna, bez obzira što netko drugi objavi u svome receptu. Bez obzira na vlastite rezultate i iskustva. Samo drugačiji LOT nečega sve to poništi. I za istu cijev, isto tip zrna, isti tip baruta... Sve se mijenja. OAL se mijenja, ako je LOT zrna drugačiji, kao i količina punjenja kako OAL mijenja prazni volumen čahure. Samo radi drugog LOTa nečega. Barut, opet se mijenja, kapisla i to mijenja.

Nije ovo nešto što samo Lovac1977 tvrdi i jedan ludi početnik. Nego čitav streljački svijet.

Mene trenutno zanimaju komponente. Npr. Jeli mi N550 prejak, koliko ljudima koji ga koriste u 6.5 CM traju čahure. Može li bolje od CCI BR4 i sl. Kao i dobavljivost tih komponenti iz RH.

Količine i mjere odradim na streljani. Uz nadu da iza sebe imam poveću zalihu komponenti istog LOTa, pa duže ne treba kretati od nule. Nego samo tunirati i unaprijeđivati. Ovisno o uvjetima: temperatura, vlažnost, tlak.

Ako svakom kupovinom dobivam drugi LOT u maloj količini. Bolje onda potražiti kvalitetan tvornički metak. Ispadne na kraju jeftinije i bolje. Osim ako se puni samo da se uštedi bez obzira na performanse.

springo:
Svašta si ti tu napisao, nabrojao i nadrobio. Ideš iz krajnosti u krajnost. Mercedes s Trayal gumama.
Već vidim da ćeš na kraju opet kupit zračnicu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju