Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (378/448) > >>

Ivan75:
Paa.... Bolje cestu drže 4 iste, pravilno napuhane, Tryal gume. Od 4 različite izdušene Continental. Samo što se sa Continental može pokazivati, sa Tryal ne. Bez obzira što takve Continental ne vrijede ništa.

Činjenica. Na Mercedesu također. A nije ni Mercedes što je nekada bio, kao ni zračnice.

Nije neizvedivo iz RH naručiti premium komponente u istom LOTu. Treba se staviti i ne samo kliknuti buy, nego kontaktirati prodavača i dogovoriti.

4 različite, izdušene gume ne stavljam ni na jedno auto.

Marko2Marko:
ivan, prepuno svega za početnika. ovo što pišeš možda upotrebiš nakon 5 godine streljanja i reloadinga. ovi svi detajli... puno previše za početnika kao si ti.

308 winchester... ako živiš 20 godina u prošlosti ili odeš u F-TR... danas je ovde univerzalan 6,5mm.

sako trg... preplatiš 2 puta. puno se kupuje u hrvatskoj recimo od mika iz UK, dolphin gun campany; vrhunske komponente složene skupa i za manji dinar nego sako.

optika, bipodi, kundaki... od tvojeg opisa ti češ složiti opremu za lov, tactical i bench rest u jednu pušku. z10

Ivan75:
Hvala Marko na preporuci, definitivno pogledam. Custom build je najbolja opcija. Ali kako Lovac1977 reče, fali mi polazišna točka. Istinu čovjek reče.

Kalibar je 6.5 CM

Oprema:

Sako TRG 22 - Tactical i službena natjecateljska puška 300m.

Kahles k1050 - Benchrest

S&B - Tactical - Ima zanimljiv model sa visokim rasponom zooma, jako univerzalan.
Vortex Golden Eagle HD - benchrest
Sightron 10-50x60 - benchrest.

Tu su još March (puno novaca, a ovo gore je bolje). Night Force - previše novaca u EU.

Era-tac adjustable - Extreme long range.

Bipod: ????? Nemam. Napomena - preferiram fleksibilne, koji ne ograničavaju kretanje. Poslužio bi mene i onaj Sakov jako dobro.

Bubble level - obični dodatak.
Vreće sa pijeskom - obični dodatak.
Range finder - tactical, u benchrestu daljina je poznata.

Ostatak je obična oprema koja se ne može svrstati u iti jednu kategoriju. Koristim je i na zračnici, o kakvim kategorijama je tu riječ.
Vremenska stanica - kategorija metereologija.
Alat i mjerna oprema - mehanika.
Itd.

Lovne opreme nigdje.

Detalja nema previše, dapače, fali ih. I to osnovnih, npr. tip baruta.

Na poslu radim sa puno zahtjevnijim, detaljnijim i preciznijim stvarima od relodinga. I sve te detalje, iskoristim danas.
Precizna mehanika, fizika... je nešto što mi je posao 20+ godina, i to na znatno većoj i detaljnijoj razini od reloadinga. Da, postoje i složenije aktivnosti od reloadinga.

Nisam novi na obaraču, u ovoj vrsti streljaštva da, sportskog tkđ. Ali ne novi na obaraču općenito. Od 8 godine, sa dužom pauzom iza rata.

Ivan75:
Muzzle break.

Kada vidim ludonje poput sebe da ih koriste, znam da nisam pogriješio.
Znači likove koji paze ima li prašine po cijevi, jer tko zna kako se odrazi na harmonike, a uvrste i gravitaciju mjeseca u proračun.

Ivan75:
Muzzle BRAKE. LOL. Prebrz na tipkovnici.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju