Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (39/448) > >>

dalm:
File, Makarska mi nije problem, skoknut ću gliserom ove dane, samo mi reci di je taj dućan? S ovima u Splitu ne želim razgovarat na takav način, imam neka loša iskustva.
Gorane, ja bi onoga Rugera 204  ;)
A to, vezano za cijene....sto vrsta nameta i poreza, navodno je oružje luxus.
Mislim da kod nas možeš imati neograničeno (!?) komada oružja....ali neka se radije javi netko tko poznaje Zakone....

Goran:
Ej to ti je presitno. kalibar je fini ali mali. jako precizan i tacan. Razvaljuje lisice i ostale sitne stetocine, ne dere cijevi i nema trzaja.  idealan za krivolov! Zezam se ne volim krivolov!
Sve to lijepo radi i biraj sto volis sigurno ce ti se svidjeti ali ne zaboravi da su 223 i 243 puno jaci i da obaraju puno vecu divljac. Ako imas love za to onda kupuj i jedno i drugo. Ima li tamo municije za 204Ruger? Mozda ti je lakse 22 Hornet ili 22Hornet K ako ga ima tamo. Sad opet jedna lijeva misao: 22-250 mali precizan a puno jaci? sor ako te zbunjujem s svim ovom kalibrima.

Goran:
Cini mi se da ti jos treba vremena da razmislis sta zelis pa onda daj sebi vremena i odluci.
Sa srecom i dobra kob! zagi

dalm:
A u kojem je kalibru ovaj Ruger?? .17?
Znaš, sad kad si spomenuo 22-250....i to je opcija. Sve zavisi što ću pronaći u dućanu, nažalost, izbor i nije baš nešto. Uglavnom, .243 je limit, veći kalibar od toga neću.

Goran:
204Ruger je ime kalibra kalibar je .20 sto je derivat potentne caure i malog sitnog zrna koje je manje u promjeru i lakse od 22Hornet ali ima veliku brzinu i preciznost. Problem je sto je ipak malo i ne moze se koristiti za nov na vecu divljac. 243 na primjer moze loviti jelena do 300m ako je strelac sposoban jer ima dovoljno energije. 223R ne bi pucao vecu divljac preko 200 m ali ne znam dali li postoje zakonske regulative u odnosu na kalibar i divljac kod vas. To moras provjeriti da ne bi uludo potrosio novac i bio razocaran. Sa 223 sam upucao nekoliko svinja ali trazi pogodak na pravo mjesto i vase svinej znaju biti dosta velike i cvrste pa nije bas najbolji izbor 243 to radi bez problema. 22-250 je dosta jak ali je jos uvijek .22. Ima nsagu i preciznost u svojim okvirima ali i limitaciju. 223 i 243 ti oba nude veliki izbor zrna i recimo 100gr zrno u 243 radi odlican posao na vecoj divljaci ukljucujuci i jelena a za srndaca nema problema. da bi imao tu sigurnost onda bi morao ici na 243 kao gornji limit. 223 je lijep i precizan i lagan ali nema snagu i brzinu 243. te karabinske poluautomate osobno bas i ne volim jer imaju kracu cijev, ponekad su dosta neprecizni a nikad prcizni kao fino uradjena puska sa zatvaracem. Ruger pravi dosta polu automackih modela za male kalibre. Ako bas hoces 223R pogledaj Anschlutz pravi novi karabin u 223 a oni su bas precizni i lijepo napravljeni. To je inace novitet za njih da se sire iz malokalibarskog oruzja na nesto vece kalibre. 243 je lagan i nema puno trzaja ako ti je puska glomazna kupi sinteticki laksi model ili preradi pusku: skini drvo /  kundak i stavi neki od sintetickih koji pase. Ramline, Mcmillan, Wild dog je odlican ili jos najljepsi HS precision takticki kundak. To je ozbiljan posao jer cijev mora nesmetano plivati i ima jos puno vaznih sitnica sto ti je mozda problem i jos veci trosak. Moje misljenje je puno drugacije nego vecine lovaca koji vole tipicne lovacke puske i orahovinu (koja je lijepa ) klasika. Ja sam nekad proveo dane u lovu na zimi i kisi i vidio da mi natopljeno drvo otice i puska postaje neprecizna pa sam se rijesio drveta za sva vremena ova opcija je laksa, inertna i vjecna. kad padnem ne unistim drvo i ukrase samo se ustanem i nastavim dalje tamo gdje idem. Stari Sauer sam toliko volio i pazio da bi zaboravio sta lovim i non stop pazio da ne poderem kundak da se ne prehladi i tako. Drvo ima odlicnu zastitu ali se mora paziti i povremeno zastititi a kao prirodan materijal dise i pomjera se. Ovo ce vjerovatno izazvati komentare ali to je moje iskustvo i misljenje i nece se promjeniti.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju