Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Goran:
legenda
Goran:
Malo za odmorit oci.
Ivan75:
Evo malo od mene meta, da ne mislite da ne radim ništa. Testirao danas load na 300m i kaliblirao Strelok.
Pucano sa niskog stola, malo čućeći, malo sjedeći (a nemam kud sa nogama). Ležeći bi bilo puno bolje.
Load .308 Win:
Zrno: 155 gr Lapua Scenar-L
Barut: 2.72 g VV N140
Čahura: Lapua (5-ti load, trimovana ali ne i omekšana).
Kapisla: CCI BR2
OAL: 72.6 mm
Seatting depth: 0.2 mm
Chrono (8 metaka)
MV 819 m/s @4C
ES 12 m/s
SD 4.1 m/s
ES je malo viši, bilo je niže dok su čahure bile nove (7 m/s). Probati ću ih omekšati pa vidjeti.
Mete u attachmentu. Sa obje je oduzet hitac za kalibraciju Streloka. Njega opalim na praznu metu, da ne bude zabune koji je. Tuniram custom drag na Streloku. Da, na obje mete je to najdalji pogodak, što je očekivano. U pitanju je proračunski POA, a ne stvarni. Ali već sam jako blizu stvarnom. Kada bih ga uzeo u obzir. Jedna meta bi bila 1.1 MOA, druga bi bila 0.95 MOA. Ali ipak je u pitanju hitac za neku drugu namjenu, nakon kojeg je išla korekcija.
Ivan75:
Mali update posta od ranije. Napravljen anneling - parcijalno omekšana čahura.
Load .308 Win:
Zrno: 155 gr Lapua Scenar-L
Barut: 2.72 g VV N140
Čahura: Lapua (6-ti load, full resize, trimovana i omekšana).
Kapisla: CCI BR2
OAL: 72.6 mm
Seatting depth: 0.2 mm
Crony (5 metaka)
MV 825 m/s @5C
ES 4 m/s
Grupa 0.67 MOA na 300m. Pucano sa klimavog stola.
Nisam vidio da se na ovome forumu pisalo o annelingu. Definitivno se isplati. Ne samo radi preciznosti i ES, nego i radi trajnosti čahure. Moje su nakon 5 loada već toliko otvrdle, da su propuhale. Samo je bilo pitanje trenutka kada će se pojaviti pukotine. Nakon omekšavanja, brtve i ekspandiraju kao nove. Case head separation, concentricity i tanka stijenka vrata čahure nije problem za sada.
Ako koga zanima, kada ulovim rutinu, objasnim u zasebnoj temi. Anneling može biti opasan ako se krivo napravi.
Marko2Marko:
bravooo 1liga
ivan ide na puno. labradar. ali još uvjek puška za taktikal, optika za benchrest sa končanicom za taktikal z1
kako radiš anealing?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju