Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Ivan75:
Objasniti ću. Ali ne sada, neka uhvatim rutinu.
Ivan75:
BTW Optika je tkđ. tactical, tako se i zove, tactical model. ččč
Nemam benchrest opremu.
roger:
ivan ide na puno. labradar. ali još uvjek puška za taktikal, optika za benchrest sa končanicom za taktikal
U svijetu oruzja sta se nesto zove, ne mora znaciti da je tako. Ne uzimati doslovno.
"automatski pistolj", obicno je po nacinu rada poluatomatski.
.38 special, ili 375 mag... imaju identican promjer, a razlicite brojke u nazivu itd. Takvih primjera se moze navesti veliki broj.
U ovom slucaju, optika SFP 10-50x60, je blizu idealne za pucanje na poznate udaljenosti na statickim streljanama u Hrvatskoj.
Dinamicki sportski snajperizam poput PRS, (sto bi bilo priblizno taktickom obliku natjecanja) jos nije zazivio u Hrvatskoj,a isto tako nije zazivio ni pravi bench rest kod nas.
Sve u svemu Ivan75 ima jednu jako dobru i kvalitetnu kombinaciju za uvjete natjecanja u HR.
Ivan75:
Točno tako Roger. A kada su končanice u pitanju, zaista ovisi o namjeni. Lov, mete, vojska i policija.
BTW mete mogu biti i pokretne, smještene na random daljini... FFP?
U svašto ljudi gađaju i u svačemu se natječu.
Optika kakvu ja imam može proći i u benchrestu ali i kao long range tactical ili hunting. Super, multirole. Dobra kupovina.
Svatko odabere što mu odgovara i što voli. Ne vidim problem u tome.
Marko2Marko:
--- Citat: Ivan75 - 21. 01. 2020. 14:57:33 ---Točno tako Roger. A kada su končanice u pitanju, zaista ovisi o namjeni. Lov, mete, vojska i policija.
BTW mete mogu biti i pokretne, smještene na random daljini... FFP?
U svašto ljudi gađaju i u svačemu se natječu.
Optika kakvu ja imam može proći i u benchrestu ali i kao long range tactical ili hunting. Super, multirole. Dobra kupovina.
Svatko odabere što mu odgovara i što voli. Ne vidim problem u tome.
--- Kraj citata ---
kada so končanice u pitanju, onda je prilično jednostavno: FFP sa končanicom za merjenje mete = taktikal (i da su klikovi i končanica u istima enotama); SFP sa plex ili dot za 'šport' (možda i kakav turet sa indikacijom vijetara za f-class), a za lov ide manji i okretni daljnogled.
zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju