Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (43/448) > >>

josip89:
Gorane ako nije problem da napišeš koliko su vaši jeleni teški
negdje si napisao da 243 win koriste i na 300 m  meni je to slabo na te daljine ali očito vama dobro ide pa me zanima koje metke koristite i koje puškice

dean:
Jelen ko jelen. I medo te njegovi boduli koriste iste kalibre...

Goran:
243W je kod nas dobar za hog deer, lopatar, crveni / obicni jelen,chital,  rusa i sika. Nije dobar niti dozvoljen za elk i sambar koji su veci i tezi. Sigurno je da izbor zrna igra ulogu a izbora ima nekoliko: 95 gr barnes, 80 ili 100 gr interbond, accutip i Nosler partition kojeg volim isto tako SST od Hornady. Pogodak mora biti na pravo mjesto. 243W je jako jednostavan: duplo veca tezina na istoj brzini kao 223R.

Goran:
Idealni kalibri za jelene po meni su:
manje vrste 25-06, 270W, 270WSM, 7 mm RM, 7 mmWSM, 280R, 308W, 3006S. 300WM
za vece vrste: 7 mm RM, 3006S, 300WM, 300WSM, 325W, 35 Wheelan, 300WetherbyMag,375HH itd.
Ugodni mali i lijepi za pucanje: 7 x 57 i 7mm-o8 koji su skoro identicni mislim na data
Evropske ne poznajem dobro ali se sjecam 7x64 kojim se stari hvalio i 8 x 68.
6,5 x 55 isto tako stari Svedjanin koji odlicno radi na manjim vrstama a izgleda i na vecim kako sam naucio na ovom forumu.

dean:
Stari Šveđanin radi kak spada kad se napravii ono kaj si i sam naglasio. Odabere optimalno zrno! Veliki umovi jednako rzamišljaju, a S&L ruši s tim kalibrom i losa!!!  d6

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju