Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Goran:
Cini mi se da S&L zna sta radi i da to radi dobro.
Lazar:
a gdje je u cijeloj ovoj prici kralj svih kalibara 8x57
valdop:
--- Citat: lazar - 17. 03. 2009. 17:38:32 ---a gdje je u cijeloj ovoj prici kralj svih kalibara 8x57
--- Kraj citata ---
just just just
nostromo:
--- Citat: dean - 17. 03. 2009. 08:52:20 ---Jelen ko jelen. I medo te njegovi boduli koriste iste kalibre...
--- Kraj citata ---
Po nekim pricama iz prve ruke kod tih sjevernih bodulaca ima ih puuuno al su manji i masom i trofejom. Imam ja jednog klijenta koji ih cesto lovi manjim kalibrima suljanjem u Skotskoj, jednom prilikom mi je reka da u jednom od drustava di lovi imaju kvotu od 500 komada na loviste od 20 000ha. I to ga izadje jeftinije nego lov na fazane paci
Isti taj covik svaki put kad se vozimo kroz Boraju prema Splitu komentira kako je velika steta da na tim brdima nema jelena jer da je pozicija za njih idealna...
Oso malo offtopic sor
Goran:
Steta sto jelena nema vise u RH pa bi se moglo lijepo loviti na vise terena. 8x57 je dobar stari kalibar posebno za manje udaljenosti i ima finu energiju. Ima tu jos toga sto nisam spomenuo pa se nemojte ljutiti. Ovo je nije tema kako i cime loviti jelene mada mi se svidja.
Sto se tice 243W samo jednom mi se desilo nesto neobicno kad sam pogodio povecu blatnjavu svinju u lopaticu i svinja je pala ko klada.Vidio sam kako se digla prasina s ramena i pogodak je bio pozitivan. Ja otrcim do nje i skoro sam stigao tamo kad ona ustade i pobjeze??? Pogodak je bio ali debelo suho blato na ledjima i ugao pod kojim je metak udario oborio je svinju ali se odbio. To mi se nikad ranije ni kasnije nije desilo. Svinja nije pobjegla na kraju price je dobila dva komada u trku ali ovaj dogadjaj me iznenadio. Lopatara i crvenih je puno palo s 243W i nikad se nisam osjecao da necu moci obaviti posao.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju