Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Goran:
Oduvijek sam zelio kompaktnu, kvalitetnu kameru kroz koju mogu vidjeti koncanicu i snimiti pogodke. nekoliko dosadasnjih pokusaja su bili razocarenja u smislu ili kvalitete ili nacina upotrebe
Evo jedne od mogucih opcija.
https://www.tactacam.com/shop/long-range-shooter-package/
lovac1977:
LabRadar je odlična stvar. Ja ga imam već neko vrjeme i pokazo se veoma koristan pri pucanju a i testiranje municije. Ali ima nekoliko nedostataka način na koji bi ga trebao uperiti u metu nije nimalo lak jer prosjek na vrhu kojim je namjenjeno da to uradiš nije neki precizan sistem. A visina ugla putanje u kojoj prati zrno je dosta uska i ako ga bas ne uperis u metu nemoze da prati zrno. Ja sam na svoj stavijo neku jeftinu crvenu tačku i sad je koja sekunda da ga uperis tačno u metu. Isto zvučni obaraci koji aktivira radar je dosta senzitivna i ako neko blizu tebe puca sa plimskom kočnicom na cjevi može dosta lako da ga ometa. Najbolje rjesenje je bijo ovaj senzor-obarac koji se aktivira od trzaja puške i onda nemaš problema. Radar je haos dobar čak ti pokazuje može da ti pokaže brzine na ustima cjevi ,25, 50 i 100jarda. I sa app za telefon možeš sve vrlo lako da uknjizes i vodiš evidenciju pri pucanju. Tako ako hoćeš da je perfektan i da nikakvi greski moraš da ulozis jkl triger $35, nosač za red dot $15 na ebay i red dot po želji. Pozz
Goran:
I ja ga imam I uzivam ali ima nekih slicnih poteskoca o kojima I ti govoris. Odlicna stvar samo mi treba ufercit par sitnica. I treba raditi update kad je potrebno.
Ivan75:
Koristim ja. Odličan je. Spojim ga blutoothom na mobitel, tako da lagano vidim log i brzo nađem nod za željeno zrno/barut.
Jako je precizan i ne ometaju ga vanjski uvijeti.
.308 zrno prati do 100m, što je dovoljno za provjeriti konzistentnost BC. A uz malo kreativnosti i igranja punjenjem i početnom brzinom može se napraviti i vlastiti personal drag model za koristiti umjesto BC.
Ja ga većinom držim da prati do 50m, da mjeri što preciznije. I lakše ga je namjestiti
Koristim ga non stop. Da lijepi uvid u promijene brzine sa prljanjem cijevi, promijenama temperature...
Kao manu bih mu naveo vjetar. Može ga oboriti, a padove ne podnosi. Na vjetru ga treba dobro učvrstiti.
Sa plinskom kočnicom, pomaknem ga prema sebi i mrvicu dalje od cijevi, promijenim postavke i to je to.
Složio bih se sa Lovac1977 oko namještanja. Ja koristim zarez koji ima na vrhu i većinom ga brzo namjestim dobro. Ukoliko netko puca blizu mene, promijenim osijetljivost u postavkama i radi OK.
U privitku, rezultat od prije 2 dana. Test zimskog punjenja u ljetnim uvijetima. Porast brzine 20 m/s sa 5C na 28C. Grupa sa 0.6 moa na 0.7 moa na 300m.
Moram priznati da me rezultat iznenadio. Očekivao sam puno lošije izgaranje i veću grupu.
roger:
Ako budes zadrzao 0.6 - 0.7 minuta na 300 m, ti si onda kandidat za finale, i mozda za medalju na slijedecom natjecanju Grom, Osijek.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju