Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (48/448) > >>

skyangel:

--- Citat: lazar - 20. 03. 2009. 10:09:53 ---lov do savrsenstva a mi u evropi mlatimo praznu slamu ,jel ti znas sta pises

--- Kraj citata ---
Pod tim sam mislio da oni kao lovci imaju uvjete lova kakve mi nikad nećemo imati. Love nesmetano i neograničavajuće cijelu godinu u kojem god dijelu Australije žele i koju god divljač žele. Malo sam se krivo izrazio...

Lazar:
pa lovim i ja u evropu kolko god hocu i kad god hocu

skyangel:
Blago tebi Lazare, u Hrvatskoj nije takva situacija.

P.S. Njima u Australiji ne treba kamion novaca da bi lovili što, gdje, i koliko hoće. A za takav lov u Europi ja bi trebao imati đeparac od 10000 € da bi mi se to obistinilo.

Lazar:
pitaj ih koliko krokodila ,kengura i koala su odstrijelili

Goran:
Lazare cini mi se da ne shvatas sto Skyangel zeli reci! Mi smo slobodni lovci na otvorenom lovistu zemlji. Ulovis i uzmes sto hoces, rogove, meso, kozu ... Svi moji ulovi su bile divlje zivotinje koje se same hrane. Mogao bi cak dovesti u pitanje eticnost namjernog hranjenja i ostavljanja soli da bi se namamila divljac. ja naubijam kengura pa tu cekam svinje i lisice to smo isti samo razlicita jeska. Krokodila nisam nikad pucao kao ni koalu jer su jedni i drugi zasticeni a kengura preko 1000. Nisam brojao ali puno ih je palo. Moj rekord je 608 metara sa 308W sivi kengur pogodjen u prsa ako se bas moram hvaliti. od 20 do 400 metara su padali u prosjeku. Odlicna siluetna meta: trokut sa malom glavicom i sve sirim tijelom pa ako malo promasis vertikalu svejedno pogadjas. Danas se sramim svojih pucanja na daljinu jer ipak nisu bila sigurna bez obzira sto se radilo o stetocini. I to je zivo bice zato to vise ne radim. Kenguri dosta dugo nose mlade  sa sobom pa s daljine ne vidis i pogodis zenku a kad pridjes vidis i mlado pa je onda muka. Ako ga ne zavrsis dingo i lisice ce obaviti posao pa da se ne muci bolje zavrsiti. Govorim otvoreno o stvarima koje mi bas i ne idu u prilog ali se nadam da ces me shvatiti. Mi smo ih lovili a farmeri prodavali koze i meso za hranu za kucne ljubimce.To je bilo davno ali vjestina pucanja je ostala: gadjati s auta u pokretu, udaljene mete, mete u trku  polako izgradis iskustvo. Kod vas neki love u ogradjenom lovistu a toga ima i ovde i naruce velicinu trofeja i samo cekaju odu o odstrele. To za mene nije lov. Lov za mene je kad ti i skyangle i ja sjednemo u auto vozimo 600 km na sjever napravimo kamp za 5 dana i lovimo lisice, svinje i koze koliko hocemo ili mozemo ponijeti kuci. Dobro se provedemo druzimo smijemo i odmorimo.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju