Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Lazar:
a sta smo mi u evropi mudo labudovo da neznamo lovit i da lovimo u zoloskim vrtovima i da nismo slobodni lovci i da neznamo opalit na 400m pa treba da nas ucite vi iz australije kako se to radi uf
Nikola:
--- Citat: Goran - 20. 03. 2009. 11:46:25 ---Lazare cini mi se da ne shvatas sto Skyangel zeli reci! Mi smo slobodni lovci na otvorenom lovistu zemlji. Ulovis i uzmes sto hoces, rogove, meso, kozu ... Svi moji ulovi su bile divlje zivotinje koje se same hrane. Mogao bi cak dovesti u pitanje eticnost namjernog hranjenja i ostavljanja soli da bi se namamila divljac. ja naubijam kengura pa tu cekam svinje i lisice to smo isti samo razlicita jeska. Krokodila nisam nikad pucao kao ni koalu jer su jedni i drugi zasticeni a kengura preko 1000. Nisam brojao ali puno ih je palo. Moj rekord je 608 metara sa 308W sivi kengur pogodjen u prsa ako se bas moram hvaliti. od 20 do 400 metara su padali u prosjeku. Odlicna siluetna meta: trokut sa malom glavicom i sve sirim tijelom pa ako malo promasis vertikalu svejedno pogadjas. Danas se sramim svojih pucanja na daljinu jer ipak nisu bila sigurna bez obzira sto se radilo o stetocini. I to je zivo bice zato to vise ne radim. Kenguri dosta dugo nose mlade sa sobom pa s daljine ne vidis i pogodis zenku a kad pridjes vidis i mlado pa je onda muka. Ako ga ne zavrsis dingo i lisice ce obaviti posao pa da se ne muci bolje zavrsiti. Govorim otvoreno o stvarima koje mi bas i ne idu u prilog ali se nadam da ces me shvatiti. Mi smo ih lovili a farmeri prodavali koze i meso za hranu za kucne ljubimce.To je bilo davno ali vjestina pucanja je ostala: gadjati s auta u pokretu, udaljene mete, mete u trku polako izgradis iskustvo. Kod vas neki love u ogradjenom lovistu a toga ima i ovde i naruce velicinu trofeja i samo cekaju odu o odstrele. To za mene nije lov. Lov za mene je kad ti i skyangle i ja sjednemo u auto vozimo 600 km na sjever napravimo kamp za 5 dana i lovimo lisice, svinje i koze koliko hocemo ili mozemo ponijeti kuci. Dobro se provedemo druzimo smijemo i odmorimo.
--- Kraj citata ---
Gorane savjetujem ti da odustanes .. ne vrijedi... nekima jednostavno nevrijedi objašnjavati..
dean:
Nekima lakše metar u guzicu, nego centimetar u glavu... hao
skyangel:
Lazare sad već počinješ pisati totalne besmislice.
Goran je ovu temu započeo kao bilo koji drugi forumaš i ima pravo na to. Iznio je izričito svoja iskustva ili iskustva njegovih bliskih kolega. Ni na koji način nije nama "Europljanima" (čitaj Balkancima) htio pametovati kako se to radi ili nas poticati da to radimo ili ne radimo. Niti nas je pljuvao ili osporavao na bilo koji način. Prema tome, ne vidim razloga zašto si tako agresivno nastrojen.
S druge strane, što se tiče samoga lova, u Australiji platiš jedno 30 AUD i loviš cijelu godinu koju god divljač želiš i u kojem god dijelu Australije želiš. Isto tako, na neke vrste divljači ne postoje lovostaji i love se cijelu godinu. Na neke i postoje, al opet, za 30 dolara cijelu godinu loviti, odstreliti koliko hoćeš i sve je tvoje, trofeja, meso, radi s tim šta oćeš. Zar nije to utopija i skoro savršenstvo za strastvenog lovca? Oprosti, al meni je.
Ja se u Hrvatskoj moram stvarno jebeno pomučiti da si omogućim odstrel jednog srnjaka i to većinom škartnoga. Moram odraditi x lovova na predatore, x radnih akcija plus dobrovoljni angažman da bi uspio skupiti bodove koji mi pokrivaju odstrel srnjaka. To isto mogu i platiti 300 €, a tolika mi je godišnja članarina u LD-u i ne mogu si to priuštiti kao većina lovaca u Hrvatskoj. Pa sad ti sam prosudi koliko je njima bolje nego nama. Barem nekima od nas...
Shit, sad moram smislit gdje da ove naše sve postove premjestim jer smo debelo otišli u OT. Uffffffff uf
Lazar:
--- Citat: dean - 20. 03. 2009. 12:42:45 ---Nekima lakše metar u guzicu, nego centimetar u glavu... hao
--- Kraj citata ---
a znas i onu neki imaju vise u guzici nego neki u glavi hao
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju