Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (85/448) > >>

SSG:

--- Citat: Ry1 - 21. 10. 2009. 05:12:15 ---
--- Citat: ---Dragi kolega Ry1 kad se dobro upucaš na papir u meso je hitac isto tako dobar,a kad pucaš u meso bez provjere na papiru,potraga,mučenje divljači,mučenje lovaca,nepronađena divljač itd
--- Kraj citata ---
Apsolutno se slazem kolega tomek na isti nacin se i mirim sa cinjenicom da iz slavine sa crvenom bojom izlazi vruca , a iz one sa plavom hladna voda.
Postoji medjutm drugi problem koji sam hteo da naglasim.
Imas recimo SSG, TRG,L461 itd, a nemas TBC,LSD i ostalo sto bi ti moglo smetati ti ces sa mnogo sigurnosti staviti koferce u prtljaznik i odvesti se do strelista.
Siguran si jer znas da ces pucati na 500m, jer si vec probao i jer ti je polazilo za rukom. Siguran si i da je Utorak, i da je vetar juzni 3m/h i da ce ti trebati izvestan broj klikova gore i severno da bi pogodio cilj.
U lovu je sve daleko komplikovanije.
Da preskocimo pripremu i da pocnemo od momenta u kojem povlacimo obarac ili da idemo od pocetka?
I da, ako prica krene u smislu "sedim ja na ceki kad evo ti srnadaca na livadi 500m dalje.." nastavak cu u najmanju ruku uzeti kao neozbiljan (suzdrazacu se od izraza amaterski) pristup materiji.
pozdrav
Ry

--- Kraj citata ---

just

Rajko,bravo majstore

sile:
 mislim da nebismo smjeli miješati sportsko streljaštvo i ono nama bitno lovačko streljaštvo gdje hitac sa 308 w več na 300 met. a pogotovo na 400-500 gubi svaki lovački smisao...
nadalje...suhoparni trening gađanja papirnate mete iz sjedečeg ili poluležečeg i ležečeg položaja sa dugim nišanjenjem opet nema veze sa realnim situacijama na terenu..
osobno prakticiram nešto drugo i jako sam zadovoljan kada sa svojim hekler 770 poluautomatom 308w i optikom šmit bender 2,5-10x56 na srelištu iz pokreta sa zaustavljanjima i vrlo kratkim nišanjenjima spakujem svih devet komada unutar 10-12 centimetara a udaljenost bude od cc 60-90 metara...
naravno da treniram i pucanja iz sjedečeg položaja te stajačeg sa raznim osloncima ali tada je u igri 8-68s koji je primjereniji naslovu ove teme..

bez uvrede nikome...

Goran:
Nema uvrijede niti vrijedjanja samo raspravljamo i ucimo.

Lazar:
 teaa  sve teorija ,kad se zajebete ko ja sa cijevima u tusu onda pipa funkcionise malo drugacije  hao

Nosler:
500m...srndaca? Jel si siguran da je srndac na 500m a kamo li kakav je? happi
Ja mogu isto to al pridjem prvo blize da vidim kakav je pa mi se onda mrsko vracati ..sto bi se reklo...nema od mene "pucaca" na 500m bez obzira iz koje boje tece vruca ili obojena voda i bez obzira na nekih 700-800 metaka ispucanih ove godine na streljani(one druge godine ne racunam) happi zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju