Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
tomek:
Ja samo velim da je hitac na 500 m moguće dobro plasirati,a sad efekt pogotka je druga priča kak kaže kolega pogotovo iz 308w,no ak on ide kroz fosnu 5 cm debljine mislim da za divljač male biomase poput srnjaka nebi trebalo biti problema,a možda i griješim nisam nikad probal pucati na tu daljinu na divljač. zagi archery
Antezg:
Ni nemoj...rađe se prišuljaj. Lako je na metu-ako i pobjegne malo nema frke, a divljač može biti ranjena,a da to ni ne skužiš na tih 500m, a i pronalazak mjesta nastrijela...
Schultz and Larsen:
A, ako zakoraci na "velikoj daljini"? ::)
Nosler:
--- Citat: Schultz and Larsen - 21. 10. 2009. 20:09:01 ---A, ako zakoraci na "velikoj daljini"? ::)
--- Kraj citata ---
Ma ima da stoji mirno!!E,ba....nema zeze!! teaa happi
U sustini,naravno,sve se moze i sve je lijepo i fino kad dodjes do mete sa kolegama i onda te oni zafrkavaju da je "fina grupa,al sto ti ode ovaj 25cm desno?! uf " a ti brze bolje zaljepis rupu,nesto opsujes i odes...
Scenario za najeziti se u slucaju ako se desi u pravom lovu.... :tommy:
Kaligula:
300 metara je za odstrel jako daleko.
A 500 ...
O čemu mi pričamo ...
Svaki,ma i najmanji pokret strelca ili oružja ili divljači ili nalet vjetra ... sve utiće na pogodak.
A o prokletom vjetru i kutu pucanja da ne pričamo.
Kao što prije na jednoj drugo temi rekoh,malo je ljudi koji su u stanju na toj udaljenosti KVALITETNO pogoditi papir,a kamo li divljač.
Pod kvalitetan pogodak na toj udaljenosti,mislim na grupu od 13 - 15 centimetara.
Jednako i kod odstrela.
Pogodak mete u grupi 50 puta 50 centimetara ne smatram grupom.
Ni na papiru,a kamo li pri lovu.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju