Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (95/448) > >>

shandi:
Kad se neki spuste na zemlju i skuže realnost, i prestanu miješati lov sa specijalnim jedinicama snajperista, antiterorista, itd. I kada prestanu gledati filmove za malu djecu, a posvete se LOVU. Onda će nam svima biti bolje. Isto tako kada prestanu omalovažavati ostale lovce, koji imaju veliko iskustvo, za razliku od iskustva dvije divlje svinje. Onda će nam svima biti bolje. Kada prestanu omalovažavati izbor puške, optike i streljiva pojedinih lovaca naspram svog snobizma. Onda će nam svima biti bolje.

medo:

--- Citat: Nosler - 26. 12. 2009. 10:58:01 ---Anketa iznad pokazuje koliko procenata puca na koju udaljenost(naravno od onih sto su glasali).
Za sada imamo znaci najvise pogodaka i ranjavanja  do neki 100m.
Meni to nista nije cudno jer vrlo malo treba da sve bude pogresno i ranjavanje je cinjenica..isto tako...ako je sve u redu ...vrlo je cesto da se pogodi perfektno!!! ref
Problem je da se sve to preneseno na vece daljine pretvara u kaos..koji je tesko kontrolirati! teaa

--- Kraj citata ---
Konstatacija je d4

Pretvorilo bi se u kaos kao i lov prigonom samo sreca je da LR lov prakticiraju vec izvjezbani.
Oni manje iskusni ,a zeljni stalno traze da im se omoguci mjesto za trening.
U biti, najcesce se trenira po lovistima na terenima gdje je to sigurno.

U pravu si da je na daleko jako tesko kontrolirati zato se rijetko tko usudjuje pucati na divljac ako nije jako siguran u ono sto radi. Dok oni sto pucaju na daleko traze skoro pa idealne uvijete oni sto pucaju pred pogonom kao vecina od nas traze bilo kakvu priliku da upute hitac.

Zanimljiva je ovo tema i ima puno toga da se kaze ali najcesce govore oni koji nisu upuceni ni na streljani a kamo li u lovu. d4

Kaligula je iznio jako puno istine u svom postu.

Shandi da je bar tako z14
Nazalost....

Macak:
Ja osobno ne vidim nikakvu svrhu ili potrebu kod nas u RH pucati na dale od 120-150 m.

jjukic:
  Mi svi na ovom forumu moramo početi malo više uvažavati jedni druge i shvatiti da nismo svi jednaki. Nekome lovcu je problem odstreliti i na 50 metara a netko na 200-300 metara odstreljuje kao od šale. E sad: broj 1. zakona se moramo pridržavati dok su na snazi a isto tako se trebamo potruditi da dobijemo i bolje zakone koji bi mogli biti u praksi primjenjiviji, nažalost još nisam vidio da se povela nekakva inicijativa da se nešto promjeni na bolje. Ja osobno smatram da bi reflektor ili ic trebao biti dopušten da se koristi na čeki kao pomagalo za siguran hitac, ne da se sa njim šeta, svijetli i istrebljuje divljač, nego da se u zakonski dopuštenom vremenu lova kada je otežana vidljivost posvijetli i procjeni divljač dali je za odstrel pa se nebi događalo da lovac puca na drugog lovca ili krivolovca jel mu je svinja šuškala! 2. zašto ne pokušati promijeniti zakon te organizirati u suradnji sa streljačkim savezom obuku gađanja i lovljenja na večim daljina uz dobivanje licence, pa gospodo tko ima novaca,opremu i pokaže potrebnu vještinu lovite i na 300-400 m ukoliko to dozvoljava konfiguracija lovišta a takvih nebi bilo previše. Nisam ni za to da pucanje na veče daljine pređe u nadmetanje tko će na dalje ali zašto ograničavati one koje imaju volje, znanja i opremu koji pazi čuda mogu legalno kupiti, platiti državi porez ali ne i koristiti.  zagi

fulir:
mislim da u ovoj temi dolazi do nepotrebnih tenzija i prepirke iz razloga ne shvačanja drugih forumaša. koliko sam shvatio kaligulu prica ide ovak.( lako ti je kad imaš veliki pimpek staviti ga do pola ali daj probaj maloga sterati do kraja) tako da utrenirani lovci i strelci mogu kvalitetno odstreliti i preko 150m ali sumljam da neznaju na 30m a kaj se tiče pogonskih lovova i pogodaka to je priča za sebe ,.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju