Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Kaligula:
Žao mi je što prije dva tjedna nisam imao kameru sa sobom,pa da neke sarkastične komentare pokopam dokazima.
Osobno sam pucao na 300 metara i postigao grupu od 4 centimetra a neki koji su bili samnom su na slici muflona,muflonu na ušima izbušili "naušnice".
I to ne sa jednom puškom već sa tri razna modela.Doduše, sa istim modelom optike ali tri razna modela puške.
Prije šest mjeseci,jedan mladić je na 300 metara sa 308 snajperskom puškom složio grupu od 5 metaka u površinu kovanice od 5 kuna.
Svjedoka je bilo više nego dovoljno,ali bojim se da nekima od vas ni Papina riječ nebi bila dovoljna.
Ne mogu ići u detalje ali postoje ljudi kojima je posao i životno opredjeljenje postizati pogotke koji su za 95% ljudi nemogući.
Naravno,ne govorim o lovcima,ali ova tema ne obuhvaća samo lovce.
Ako nekoga nešto više o mogučnostima zanima ... http://www.steyrarms.com/news/items/article/dead-eye-accurate/?tx_ttnews%5BbackPid%5D=1&cHash=ef034565a6
Nosler:
I to sve konstantno rade? Opa..... just
To vjerujem kada vidim svojim ocima. ;D
Znaci tip sjedne...ili legne...kako hoce....uzme pusku i slaze grupe od 3-4cm na 300m i to konstantno...
Na sta mislim? Pa bas na to-konstantno,ne nekad,ili kada je lijepo vrijeme ili kada mu zena da ili...a obicno se te grupe duuuuuugo pamte i o njima prica . superti
Hajde sada z10
STARI AVDZIJA:
--- Citat: Kaligula - 06. 03. 2009. 22:41:06 ---Žao mi je što prije dva tjedna nisam imao kameru sa sobom,pa da neke sarkastične komentare pokopam dokazima.
Osobno sam pucao na 300 metara i postigao grupu od 4 centimetra a neki koji su bili samnom su na slici muflona,muflonu na ušima izbušili "naušnice".
I to ne sa jednom puškom već sa tri razna modela.Doduše, sa istim modelom optike ali tri razna modela puške.
Prije šest mjeseci,jedan mladić je na 300 metara sa 308 snajperskom puškom složio grupu od 5 metaka u površinu kovanice od 5 kuna.
Svjedoka je bilo više nego dovoljno,ali bojim se da nekima od vas ni Papina riječ nebi bila dovoljna.
ne trebaju mi svjedoci,sa 308 i jako dobrim optičkim nišanom "upucan momak" može to odradit a da su grupe u principu da ih "filđan"pokrije.E to je to neko "priča"stalno o municiji,zrnima i drugo a neko"puca" iiiiiiiii šuti.
Ne mogu ići u detalje ali postoje ljudi kojima je posao i životno opredjeljenje postizati pogotke koji su za 95% ljudi nemogući.
Naravno,ne govorim o lovcima,ali ova tema ne obuhvaća samo lovce.
Ako nekoga nešto više o mogučnostima zanima ... http://www.steyrarms.com/news/items/article/dead-eye-accurate/?tx_ttnews%5BbackPid%5D=1&cHash=ef034565a6
--- Kraj citata ---
može se to pucat ama baš sa 308 ,dobar optički nišan,"upucan momak" što da ne?naravno ne može baš svak.
Stipe Šibenik:
Ti se kolega Nosler vjerovatno nemožeš pomirit sa činjenicom da ima ljudi koji pucaju bolje od tebe, ja sam napisao u predhodnom postovim koliki je moj doseg(sa mojom puškom) i ne sramim se reč da nebi pucao divljač na dalje od 50 metara ali isključivo radi toga šta sam na tu daljinu 100% siguran u sebe. A i dobio sam nabavnu prije 3 mjeseca pa od tad pucam svakodnevno na 100 m. i vježbam, vježbam, vježbam....... i ne pada mi grupa ispod 6 cm. u prosjeku. A nekad nemogu ni blizu 6 cm pogodit ako nisam 100% koncentriran na metu. Neke ti kolege odavde mogu potvrdit također da sam i prije nabavne volija puuuuuuuuuno pucat na streljani i vježbat i isprobavat sve opcije kako zašto i kako..........
Uglavnom sad sam rastega post i poanta je u tome da ima velik broj ljudi koji sa lakočom pucaju tu udaljenost u 3 cm, a evo ti i kolega Kaligula piše pa pročitaj i pogledaj njegove filmiće sa MK koje je stavio prije pola godine gdje je pucao u onu patronu, i nije mi jasno kako to uopče nisi pogledao sa obzirom da nosiš titulu ovdje i da bi triba bit u toku.
I to je moja zadnja na ovu temu........... nebuislo
Nosler:
--- Citat: Stipe Šibenik - 07. 03. 2009. 00:00:25 ---Ti se kolega Nosler vjerovatno nemožeš pomirit sa činjenicom da ima ljudi koji pucaju bolje od tebe, ja sam napisao u predhodnom postovim koliki je moj doseg(sa mojom puškom) i ne sramim se reč da nebi pucao divljač na dalje od 50 metara ali isključivo radi toga šta sam na tu daljinu 100% siguran u sebe. A i dobio sam nabavnu prije 3 mjeseca pa od tad pucam svakodnevno na 100 m. i vježbam, vježbam, vježbam....... i ne pada mi grupa ispod 6 cm. u prosjeku. A nekad nemogu ni blizu 6 cm pogodit ako nisam 100% koncentriran na metu. Neke ti kolege odavde mogu potvrdit također da sam i prije nabavne volija puuuuuuuuuno pucat na streljani i vježbat i isprobavat sve opcije kako zašto i kako..........
Uglavnom sad sam rastega post i poanta je u tome da ima velik broj ljudi koji sa lakočom pucaju tu udaljenost u 3 cm, a evo ti i kolega Kaligula piše pa pročitaj i pogledaj njegove filmiće sa MK koje je stavio prije pola godine gdje je pucao u onu patronu, i nije mi jasno kako to uopče nisi pogledao sa obzirom da nosiš titulu ovdje i da bi triba bit u toku.
I to je moja zadnja na ovu temu........... nebuislo
--- Kraj citata ---
Mogu se ja pomiriti sa tom cinjenicom...to je najlakse...uvijek ima neko ko je bolji! ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju