Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (134/448) > >>

lovac1977:
Odlicna kombinacija za taj kalibar i namjenu. Za to mislim da bi bila super kombinacija Sieera 77gr HPBT ili 75 i 80 gr Hornady A-Max . Pozz

Traper.:

--- Citat: sile - 16. 03. 2014. 17:36:16 ---šta koristiš od streljiva ?

--- Kraj citata ---

Kupio sam od prijatelja dve kutije RWS teilmantel spitz 3.6g ili 55gr. Precizan ali veoma destruktivan na zeceve i lije koje sam otstrelio. Verojatno radi veoma lake kugle za ovaj twist pa je zrno jos brze.Trebalo bi neko teze lovacko zrno ili barnes tsx taj moze i od 55gr zato sto je zrno duze pa bi bilo ok.Inace na streljanu pucam PPU hpbt 4.86g ili 75gr i nije lose samo fali mi neka bolja optika sluzio sam se sa koleginom optikom tacko titan dok ne nabavim nesto kvalitetnije.Pre neko vreme vratio sam je i sada je doslo vreme da se vade novce na sunce.
Pozdrav.

MIG-lovac:
Poštovane kolege!
Želim vas sve ovom prilikom pozdraviti i zahvaliti se na stručnim komentraima i savjetima. Naime molio bih za jedan savjet i pomoć. Budući da bih se želio baviti gađanjem na većim udaljenostima tesam malo gledao i kombinirao koju pušku  i optiku da za to nabavim. Nakon provedenih dana na forumu i pregledavanje neta odluka je pala na SSG 04 i optiku proizvođača Kahles! Još nisam siguran koji kalibar i koju optiku od Kahlesa (možda K 624) da uzmem u razmatranje  pa bih vas molio za pomoć i stručni savjet. Istina, ovu kombinaciju bih koristio i za lov. Hvala unaprijed!
 zagi

Traper.:
Mig lovac ,kombinacija ti je super, kao puska tako i optika pa i povecanje optike ali streljastvo na velike daljine i lov ne ide zajedno.Puska ti je teska, glomazna, optika sa to povecanje je skoro pa neupotrebiva pa i koncanica koja ide na tu optiku.Govorim o standarnom lovu koji se vecinom praktikuje na ove prostore.Moj savet je imati dve pucaljke za dve razlicite namene.Kad si vec izabrao kahles i steyr onda i jedan clasic i jedan csx u univerzalnim kalibrom i onda resena stvar.Inace da ne zaboravim za ssg-04 svakako 308 win.  zagi

Goran:
Odlicna puska i izbor optike za streljastvo tipa F class open i mozes izabrati nekoliko dobrih klaibara ali moras paziti koja su ogranicenja u svislu kalibra na vasim takimcenjima. 300 WM ili 7 mmRM bi bio dobar izbor i mozda bolji od 308W jer su zrna teza i brza i laske podnose vjetar. Od zrna biras Amax Hornday ako nema Bergera VLD. Begrre je borj 1 po izboru ako ga mozes naci i kupiti. 308W je jako zahvalan i moza cuda ali ga treba pametno puniti i raziviti load ili projektil. Trazi cijev koja pase odredjenom zrnu i naravno tip zavoja cijevi da se zrno lijepo balansira.Steyr je fantastican a Kahles 624 I odlicna izbor u mrad koncanicu i to te nece razocarati naravno ako znas to korisiti kako treba. Laka puska nije za daleke mete ali moras paziti ukupnu tezinu ako imate resrikcije na tezinu u zavisnosti od klase takmicenja. Puska za lov je druga propozicija koje te ne zanima sto se tice streljastva jer su potrebe totalno drugacije. S lovackim karabinima mozes na loklan lovacka takmicenje i discipline ali ne i na dalekometna takmicenja jer su potrebe totalno drugacije.  Steyr nije puska za vas nacin lova niti ce ti to pasati ceki a ni pogonu nego samo za gadjanja meta i to sto dalje to bolje. Ako ces Steyr za lov i takmicenja pogledaj SSG 69 ili Elite u 308W  to je jedina
kombinacija koja bi moga zadovoljiti lov i takmicenja.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju