Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
MIG-lovac:
Kolega Traper, kolega Goran!
Veliko hvala na pomoći i savjetu. Ideja mi je bila složiti si kombinaciju u prvom smislu za lov a ujedno ju koristiti i za poneko natjecanje. Inače preferiram lov sa čeke više nego pogonom i za pogon i čekanje već posjedujem karabin s kojim lovim. S ovim sam htio ići dalje. Nemam streljanu ovdje da bi mogao vježbati gađanje na velikim udaljenostima a iskreno to želim. Sada ste me bacili u dilemu da li bolje da kupim kahlesovu optiku za lov i s postojećim karabinom (kalibar 8x57) probam u lovu tražiti max. udaljenost. Svjestan sam da to nije kalibar za veće udaljenosti zato sam i mislio nabaviti novu pušku. Ipak ću još razmisliti jer želio bih se okušati u ovoj disciplini.
Lijepi Vam pozdrav!
Nosler:
Ako nemas streljanu za treniranje ulozi taj novac u nesto drugo. Nikakva oprema ne moze da zamjeni trening. zagi
Gabro:
Nazalost u ovoj drzavi malo nas ima mogucnost otic na streljanu jer jednostavno ne postoje na sirem podrucju gdje zivimo.
Ja posjedujem K312 i lovim s njom a volio bih malo vise puckat po papiru i istrazivat mogucnosti optike i puske/municije ali zasad je to negdje u lovistu s haube u papir na brzinu 10 ak metaka i bjezi i uvjek se osvrci i gledaj preko ramena da te ne bi tko upitao sta radis....
Goran:
Nosler je u pravu ali ima mogucnosti pucati kupove u Rijeci ili na Grobniku. Mogucnosti treninga su limitirane ali ako volis i dovoljno si lud onda trosis, ucis i uzivas. Zbog toga sam i predlozio neke druge modele a ne ovu ostru strelu koji je covjek imao na umu. U zadnjih nekoliko godina sam puno toga naucio onako kako treba i cini mi puno veselja i samopovjerenja u moje mogucnosti. Uzivam u onom sto sam decenijama sanjao da naucim. Postoje klubovi i clanovi ovog foruma koji se time bave kod vas pa ako neko voli vrijedi mu popricati sa tim clanovima i tako ce saznati realnost i znati sta napraviti. Kod vas po pravilu ne smijes upucavati pusku u lovistu a skoro da je nemas gdje ni upucati osim na par streljana a neke od njih ne nude daljine koje je potrebno provjeriti. Znaci kako Nosler rece treba znati realnost i kupiti ono sto je prakticno i dovoljno za pocetak i za vrste takmicenjua koje se nude.
Gabro:
Zagreb i okolica jos i imaju neke streljane dok Dalmacija nula bodova ili bar ja ne znam za njih. Znam za takmicenja i klubove ali opet sve je to dalje od mene, na takmicenje ne bio problem potegnut na Grobnik ili negdje ali opet bez pravog treninga covjek nema sta tamo trazit. Ludosti mi ne fali tako da se uvijek snalazimo nekako. Ne moramo se takmicit ali bilo bi lipo da covjek moze na miru pucat i spoznat mogucnosti svoga oruzja
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju