Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
fazan:
--- Citat: Laufer 223 - 18. 06. 2014. 08:38:56 ---U moje vrijeme su ljudi starog kova pucali RWS jer drugog nije bilo. Išli u Trst po traperice pa tutnuli koju kutiju u vrečicu među kavu. U domaćim trgovinama uz dobru "vezu" kod trgovca možda nešto "belota" na nabavnu dozvolu i to 30 kom godišnje i amen. Mislim da je danas ipak prisutno slabo financijsko stanje i nikome ne pada na pamet platiti metak 30-50 kn kad ga može dobiti za 8 istina ne tu kvalitetu, ali puca.
--- Kraj citata ---
Sada si me podsjetio na minule dane i famoznih 30 metaka. Izluđivao s Boška i ostalu bratiju u Petrinjskoj , jer sam na zahtjevu uredno pisao svraha nabave - UBIJANJE ili kao je i pokojni otac bio član društva znao sam napisati, za tatu !
No bez zezanja, čini mi se sa distance , da je nekada lakše bilo postati i ostati lovac nego u današnje vrijeme ! teaa
grom:
Problem je što to nisu stari lovci, nego su krivo naučeni i maju strah od nečeg novog, boljeg. Žalosno.
leon:
I mladi ne samo stari .........
Trazman:
Meni je gađanje i lov na velike daljine nešto najboljega što mogu da radim u životu. Sve je u treningu i poznavanju opreme i svojih limita. Uvijek je treba razmisliti, da metu se može i promašiti ili loše pogoditi, ali divljač je živa i zbog toga je toliko važnije da poznamo svoje limite!
mrki:
Tomaž napiši nešto o svom projektu, ovdje te neče toliko popljuvat kao kod kuće d4
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju