Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Goran:
3006 odlican kalibar za LR gledaj ga kao ubrzani 308W. Sredi sebe i napravi balisticki sta mozes najbolje i uzivaj. Dosta slican 7 mm RM negdje slabiji negsje bolji sve zavisi kako odradis ali imas sve sto ti treba. Kao clan kluba pa koristim 308 jer je to disciplina i kalibar a u open klasi moze skoro sta hoces. 3006 sa 175, 178,180,185,190,210 moze svasta.
Goran:
Nema razloga da ti se 3006 ne svidja i vec si okusio kakav mu je potencijal. Gadjanje meta u LR ili F class je jedno a gadjanje dicljaci je drugo jer imas eticke i energetske barijere. Moj 3006 sa 165 gr zrnom ima energetsku barieru na 420 - 450 m za divljac do 80 kg a sa boljim zrnom bi se to povecalo medjutim meni vise ne treba za divljac koju lovim i zrno koje volim po tezini i paraboli.
leon:
Twingi, koju optiku imaš?
twingi:
Nikon Monarch 6,5-20x44.
Ovako to izgleda u kompletu:
twingi:
@Trazman
@Goran
Slazem se da 30-06 ima potencijal za long range i priznao sam da nema neki opravdan razlog zbog kojeg mi "ne leži", osim što bih lakše dolazio do municije za trening jer na poslu pucam sa Steyr Ellite u 308. Takodje, tu su i takmicenja u kojima bih se ponekad okušao, a tu opet dolazi do problema municije ili zabrane pucanja sa 30-06 osim u kategoriji open. Reloadingom se jos ne bavim jer mi je teško doći do opreme,a naročito komponenti, tako da sam primoran nabavljati fabričku miniciju. Najbolje sto sam pucao do sad je Federal Ballistic tip i Geco express, ostalo je vecinom PPU i rijetko Igman.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju