Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Goran:
neke bazicne informacije za 3006.. jedan od nacina upucavanja lovackog karabina na MPBR metod.
Goran:
razlike u disperziji zrna usljed bocnog vjetra.
Goran:
Mjera pomaka je u inchima ( 25.4 mm) i ovaj pomak je samo izolirani pomak vjetra odredjene stane sa 3 ili 9 sati ili 90 stupnjeva kako god hocete.
twingi:
Jedva sam dočekao da neko pomene 30-06 i long range u istoj temi! ;D U nekoliko navrata pominjana moja tikka varmint u tom za mene nezeljenom kalibru, a koju sam svojevremeno kupio jer nisam imao izbora, je puska kojom trenutno lovim i pucam po metama. Nakon 4. godine otkako je imam zaista nemam niti jedan razlog koji bi me naveo da je promjenim, osim sto iz nedefinisanog razloga ne volim taj kalibar. Grupe koje sam imao na metama iskljucivo fabričkom municijom su zaista impresivne. Na primjer grupa od 5 metaka u 0.5 moa sa PPU Grom zrnom. Najveća daljina odstrijela je srndać na nesto vise od 300 metara. Na mete sam pucao do 650 m bez nekih vecih problema u papir A4. Volio bih kada bi mi neko ko ima vise iskustva s ovim kalibrom na daljinama koje ulaze u sferu long range-a napisao koju rijec. zagi
Trazman:
Twingi ovaj kalibar je odličan, šta mu fali?! Sve može i čak više od .308win... Sad ču ja za prijatelja napuniti municiju za LR i ču ti napisat šta se dešava.
U stvari su ti svi kalibri odlični dok možeš dobit dobre grupe, ostalo ti je sve u reloadingu ako očeš stvarno pucati na velikim daljinama.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju