Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Goran:
Evo jedne iz nedavnog lova. Meta tahr skoro 500 yardi jak i promjenljiv bocni vjetar 3 sata i 2 sata jacine 17- 20 km na sat. Odmjerim daljinu i namjestim turetu V 41 click i uzmem horizontalno 17 klikova i nisanim lezeci. Moralo se tako je se nije moglo lako prici blize i on bi odmaglio. Rezultat je na slici. Pucano sa 3006.
Nanisanim i pogodim i on pade na mjestu i nakon 30 sec se digne i pomakne metar dva i pogodim ponovo ali ovaj put kako treba. To je rizik dalekometnog lova i ponekad se pametan covjek svlada i ne puca i pusti da ga prodje prevelika samouvjerenost. Kad su daljina i vjetar prejaki faktori bolje se suzdrzati i prici blize ako je moguce a ako ne ima sutra. Moram priznati da mi je zao sto sam pucao i bolje bi bilo da impresioniram prijatelje na neki drugi nacin. trofej je ubrzo otkuvan i nije dobro prosao na takmicenju ( bilo je puno jacih ali ni jedan sa rupom na rogu) i bolje bi bilo da sam ga pustio.
Gabro:
500 yardi=457 metara jaaako daleko, vecina se ljudi ne bi usudilo pucat sa 3006!!!
Koje zrno / metak je bio u upotrebi?
spinnaker:
hoćeš reći da ga je pogodak u rog srušio na pod i tako je ostao 30sec.?
ako je tako ,onda mu je dobro prodrmalo glavu...makar su oni navikli na to
Goran:
Bas tako pao i skocio.3006 sa hornady 165gr
Gabro:
Mozda ti nisi zadovoljan ali po meni prilicno impresivan odstrel (neka je iz drugog pokusaja) s obzirom na vjetar, udaljenost, kalibar, treba perfektno poznavat svoju opremu i puno olova kroz cijev progurat za takvo nesto izvest.
Jeli tvornicka municija ili reload? Koja optika? Na koju udaljenost ti je puska upucana tj. gdje je nula i koji je pad metka na 500 yardi? Kako si vjetar procitao?
Skuzaj malo te udavih ali zanimaju me ove stvarne situacije....
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju