Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
Goran:
Radim na necemu sto ce odgovoriti na vecinu pitanja a mogu ti poslati moj range card jer su nam puske prakticno iste a municija je tvornicka Hornady superperformance 165 gr SST. Ti dobijas sigurno 2750 f/s iz svoje cijevi u 3006.
Trenutno imam 22 stranice pane znam kako cu to postaviti.
Goran:
Ako nekog zanima nas klubski pocetnicki kurs za F class neka mi se javi sa nekim emailom da mu posaljem. ne mogu to ovako poslati preko foruma jer je file prevelik. Isto tako imam neki materijal koji sam sam sastavio pa cu ga poslati onima koje zanima a odnosi na ovu temu. Uglavnom izbjegavanje mojih gresaka i neke vazne cinjenice za ovu granu lova ili streljastva.
lovac1977:
Odlicno Gorane cestitam na odstrjelu. d4
Goran:
Znas i sam koliko malo treba da se promasi. Trebao sam dva klika manje za bocni vjetar i on se vjerovatno malo pomakao i tako je zavrsilo. U svakom slucaju uskoro ide na zid.
Pozicija, tehnika, disanje i raqd sa okidacem su jako vazni.
Goran:
Disanje i rad s okidacem.
Takmicari cesot provedu neko vrijeme u mracnoj sobi sa puskom u ruci vjezbajuci okidanje tako sto stave suvi/ vjezbovni metak bez zrna da ne ostete udarnu iglu i vjezbaju okidanje u tisini sa totalnom koncentracijom na akciju i duzinu putovanja prsta i okidaca. jednomjerni i konstantni pritisak, pravilni uglovi i pozicija palca koji lezi preko rukohvata da balansira polozaj sake i vertikalnosti optike tako da se ne povuce u stranu i koncanica promjeni polozaj.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju