Streljaštvo > Tehnika gađanja

Lov na velikim daljinama

<< < (186/448) > >>

Goran:
Prijatelj Janez pa kako onda lovite divokoze po brdima. Zar ne probate puske i optike prije lova koji je cestopreko 300 m?
I ja lovim divokozu u NZ samo im nije bas lako prici blizu na otvorenim terenima u brdima gdje bas nema drveca i sklonista. One jesu radoznale ali nisu glupe.
Znam da je kod nas slaba kultura strelista i vjezbanja i da ovo o cemu pricamo ovde je spansko selo za vecinu ali mislim da vrijedi prenijeti neka znanja i iskustva za neke nove i mlade koji ce mozda u tom uzivati. U ime "evropskih integracija i direktiva" limitiraju i gnjece loklani vragovi jer im je ta zemlaja od tih malo preostalih strelista vazna da mahinacije i prodaje umjesto da se sacuva vjestina lova i streljastva. Pola tih evropskih integracija je lazno i izmisljeno jer tako nije u nekih drugim zemljama nego je kulisa mocnika da prevare i otmu. Ako sam im dobar da platim porez onda i oni moraju biti dobri da me puste da pucam na strelistu- jer to je i moja zemlja a ne samo njihova. U Hrvatskoj narodno dobro "sume" pretvore u firmu pa onda polako raskradu i prisvoje- feudalna vremena. Drzavno= narodno treba svima pripadati i svaki gradjanin ima pravo na koristenje tog dobra.

JANEZ L:
Lp!

Pa kod mene se ne puca baš na daleko ili u izuzetnim primjerima. Sam sam imao šanse nekoliko godina nazad ići na vojnu streljanu i tamo se ispucati do 450 metara. Ide i sa mojim običnim lovačkim karabinom .270win. d1

Lovski zdravo
Janez L

evaeva:
Janez.........koliko sam shvatio, znači ti u lovištu ne smiješ postaviti metu i probati pušku sa nekoliko metaka a da o tome ne obavijestiš policiju, ili........

Macak:

--- Citat: evaeva - 21. 10. 2014. 11:13:04 ---Janez.........koliko sam shvatio, znači ti u lovištu ne smiješ postaviti metu i probati pušku sa nekoliko metaka a da o tome ne obavijestiš policiju, ili........

--- Kraj citata ---

Kako ja znam, to ne smijes ni u RH. Zato sluze streljana, gdje se moze vjezbati ili karabin isprobati. Mozes ti reci da si pucao na lisicu ako do neceg dodje itd.

evaeva:
Znam da se ne smije kod nas pucati u lovištu na mete ali ako nemaš mogućnost otići na strelište postaviš si metu u blizini čeke i probaš (nakon lova na DS), "jedna od opcija".

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju