Streljaštvo > Tehnika gađanja
Lov na velikim daljinama
springo:
Hvala ti puno na iscrpnom odgovoru! just
Kolika je cijena jedne takve igračke kod tebe down under?
Goran:
Obicno AUD $ 3300 a ovo je najbolja cijena u drzavi: https://www.cleaverfirearms.com/Products.aspx?Category=Scopes%20and%20Mounts&Brand=39
Moras izabrati koncanicu EBR2C ili EBR1C i MOA ili Mrad. Manji je 3-18x50 sto je prikladnije za lov.
ja imam EBR2C na oba i cekam neke vijesti da vidim gdje ce optika zapravo biti na neko duze vrijeme. Mozda ode na novi 300WM ili 7 mm SAUM ako se desi.
springo:
Još jednom ti puno hvala!
E sad, Premier Reticle 5-25x56 ili ovaj Vortex, kojeg bi ti odabrao za LR?
Goran:
Ne zaboravi da trebas 34 mm prstenove za postavljanje na sinu. probao sam na Steyr 308W i sve je leglo tako dobro da nije normalno. Mirage se lijepo vidi, slika fantasticno ostra, eye releif dobar i za 338LM, turete odlicne i precizne kao i mjerenje daljine meta. Za vas je bolje ici na Mrad jer mozete brzo i jednostavno racunati daljinu iz koncanice. ja zelim svoje urediti sa custom turetts kad to bude moguce.
Goran:
Premier je odlicna optika u svakom smislu ali je kompanija malo klimava trenutno pa ni bi kupio od njih jer ces imati problema ako bude problema. Ko ce ti to srediti a za Vortex imas tipa u Sloveniji koji to mora odraditi preko UK kompanije Riflecraft koja je zaduzena za Evropu. osim toga cijena nije ista a razlika u garanciji je ogromna. Povecanje je razlicito i vece kod Vortexa u svakom slucaju to moze pomoci ako zatreba. ja ne idem dalje od 20x ali dobro je imati.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju