Streljaštvo > Tehnika gađanja

Najpromašaj

<< < (27/42) > >>

isa:
Ma dobar si lujo ,ti smatraš da je to predug post ,očito da nisi čitao moje   ;)  :D    ,svatko griješi samo neki  o tome neće pisati ,neznam  samo zašto,nije problem povremeno kiksati ,problem je kada se to radi prečesto.Zanimljivo kod mene su se  svi kiksevi  dogodili na manjoj daljini i to  poslije veće  serije dobrih pogodaka na razne daljine , valjda  čovjek postane pretjerano samouvjeren a  velika samouvjerenost je čest  uzrok  pogreške.Bar je takvo moje mišljenje ,potrudim se ,budem pažljiv,kalikuliram  kada je zahtjevan hitac i rjetko pogrešim tada  a kiksam na nekim smješnim daljinama na kojima pomislim, ma ništa lakše................promašiti :D.
Znam neke kolege lovce ,redovno plaćaju članarinu ali  znam da puške unazad  10 godina  nije izišla  iz vitrine, samo ti lovci i te puške   ne greše ,da bi se grešili treba naravno    prošetati pušku iz vitrine i loviti.Međutim  puške su uredno podmazane,zaključane ,lijepe su u vitrini i izgledaju skroz kao nove,  :D   neznam samo zašto . ;)   Jedino oni nemaju promašaja i  greške  osim ako im  nije greška to što ne love a mogu.To je  moje mišljenje o tome ali  nevolim komentirati  ničiji izbor ,naročito nekoga tko je trostruko punoljetan. :-X.Dalja  rasprava odvela bi daleko  izvan teme naj promašaj. Pozdrav z10

Ry1:
Ok, moj red.
Pre mozda 4-5 nedelja  dobijem lisicu na dleko..bas daleko. Sat posle (pun sebe) silazim sa brda prema reci i na pola puta pocnem da vabim. Vidim je kako izlazi iz trske i kako se vraca nazad. Cini to 2-3 puta nestajuci u trsci po minut-dva, a ja ne pucam, cekam da se otvori.Nakon nekog vremana shvatim da sam provaljen ali znam da je ona jos uvek u trsci. Sidjem dole i bacim kamen u trsku i na 20-ak m desno cujem je kako ide udaljavajuci se od mene. Cekao sam da izadje  jer kraj trske nije daleko i ona mora na cisto. Kada je izasla pichila je po slobodnoj proceni izmedju 120i 150 km/h. Zakocih i spustih pusku i taman kada sam nameravao krenuti dalje na suprotnoj obali ugledah lisicu. Ne vise od 15m sedi i gleda u mene. Manirom islusnog "lisicara" u sekundi okrecem paralax u krajnje desno , dizem pusku, nisanim..napunila je ceo objektiv. Pucam i promasujem...mogao sam je kamenom.
(sve u redu, sve upucano i provereno)
Ima jos ali necu ;D..

lucky:
E sad sam se i ja ohrabrio, pa da da vam ispričam. Psi pokrenuli cijelo krdo DS, trče kroz gustiš a ja pretrčavam nekih 150 metara do mjesta odakle mogu gađati na čistini, na mojoj kombinirki nemam optiku i podižem pratim ekipu u trku, poklopim jednog oko 30-ak kila, na nekih 150 metara i visinskom razlikom od nekih 50 metara, na mjestu ostao kroz obadvije plećke pogodak, nastavljam dalje još nekih 300 metara i pun sebe čekam dolazak još jednog, on izlazi na 20-25 metara od mene glada me, a iskusni lovac  d1 podiže  d7 zviz, vjerovatno između ušiju, on ode a ja stojim i nemogu vjerovati svojim očima, zaboravio da imam još i kuglu, tražim trag krvi, nema ništa, i onda naravno okrivim loše streljivo, a koga bi drugo neću sebe  >:(, eto kako sam ja u pet minuta bio vrstan strijelac i početnik  z10         

Vanja:
Lucky definitivno ima najbolji vid i sluh na forumu :shok: Skužio je svinje na 300 m kako idu kroz gustiš, uspije pretrčat 150 m, odstrijeli nazime, prijeđe još 300 m i fula drugo z30
Pa tko nebi fulao nakon tolikih napora!
Lucky bez ljutnje d4
A i Ry1 je imao posla s najbržom lisicom od svih životinja ;)

File:
Dobra dobra d4

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju