Streljaštvo > Tehnika gađanja

Najpromašaj

<< < (26/42) > >>

lujo:
 Evo da i ja sa vama podijelim svoj najpromašaj, iako naravno nije jedini  ::)
Zima 2007. kraj siječnja , lov na DS u Lici... Cijele zime nisam imao sreće s DS i uvijek su nekako bile blizu, ali nikako neće pred pušku... Taj dan u pogonu vidim na livadi u trku vepra kako praši pred psima, udaljen od mene nekih 150m, popratim ga nanišanim i fulam... tješim se daleko je bilo, a i utrku je bio, pa nije strašno  d1 ...ostrijelio ga nakon minute kolega, došao mu na 10m!!!!
 mislim se "kako to da neće meni tako blizu doć, cijele zime  neke teške situacije i sra.." Sljedeći pogon lovnik me smješta na štand,stojim na putu ispred mene živica iza nje livada, umirio se i čekam  d6... psi se nečuju, nigdje ni šuma, niti vrabac da bi proletija z6. Odjednom iza živice ide vepar ko fićo z20, niti ga ćut nije, kao da se šulja... udaljen mi je na nepunih 20 koraka, biram malo čistine u živici i tu ga čekam...nailazi na nišan.. potegnem okidač, d7 tišina nestane u sekundi,a pucanj se odbije o Velebit. vepar skoči iu punom trku odlazi od mene preko livade i nestaje u šumarku. Siguran sam da sam ga pogodio, odlazim na trag ali u snigu ni K od krvi, pratio sam trag više od 100m ali ništa  :shok:, mislio sam da ću izgorit ko šibica od ljutnje i razočaranja  :tommy:. Kasnije sam vidio da su nišani pomaknuti za dobar milimetar u stranu i sjetio se kada sam pao u pogonu  to jutro, a karabin udario u kamen... Sve mi je bilo jasno ko dan  z11
 Nadam se da vam nije bilo pre dugo...  z10

medo:
Lujo dogadja se ;)
Druga sezona mozda donese vise dobre kobi z14

lujo:
Dao Bog... z10

skyangel:
Nisam mislio da će doći i taj dan, al evo da vam se i ja pohvalim sa svjojim NAJPROMAŠAJEM. Daklem, sjedim ja na čeki, kamera u đepu, čekam krmaču s malima koju sam htio ovjekovječit na filmu. Lijepi dan, sunčeko sja, komarci se igraju s mojom krvlju sočnom, slina od obada mi kapa po šeširu s vrbe i tak, sve normalno. Odjednom iz neočekivanog smjera iz grmlja gdje nikad ne izlaze inače, ide komad. Ja se hvatam za kameru, kad tamo, izlazi još jedan pa još jedan. Eh sad već se dvoumim kaj da uzmem, kameru ili dalekozor. Idem ja ipak dalekozor. Osmatram ja na nekih 100 m ta 3 praseta, vidim ja nisu krmače, fini prasci po 60-80 kg jel tak. I super. Odlažem ja sebi dalekozor, uzimam 8x68, naslanjam na ogradu i gledam dalje ja njih kako lagano putuju po travici i usput rovkaju malo. I jedan taman pogleda drito u mene, ravno je stajao prema meni, ne bočno, i samo je digao glavicu i naćulio uši. Ja križ na čelo, otkočim, potežem šteher, križ nepomično stoji na čelu, stisnem, buuuuuuum. Opali tata. Fijuuuuu, sva 3 komada ko da su vrapci, polete u zrak i brzinom svjetlosti preko livade tak da nisam stigao ni repetirat lool. I dođe mi da zaplačem hehe. Al za svaki slučaj, normalno, idem ja dolje tražit na mjesto šusa, i pretražim sve živo i još sva 3 traga prođem nekakvih 80-ak metara, krvi nigdje. Kad sam puknuo, svinja ni najmanje nije pokazala pogodak, a krvi nije bilo, daklem, čisti promašaj. I još ne mogu vjerovati. Ja koji jednostavno nemrem fulati looool, FULAO KO TUPAN. Tehnički detalji: 8x68S, Kahles 1,5-6x42, H-mantel 12.1, upucan na 100 u +4. A sad šećer na kraju da ispadne NOTORNA GLUPOST MENE KAO STRIJELCA I TOTALNOG PROMAŠAJA, zračna udaljenost mene i mjesta pogotka izmjerena daljinomjerom = 58 m.

Eto to je to.
Molim vas budite blagi s komentarima jer još sam uvijek u koroti.

P.S. još uvijek se nadam da je u Kahlesu problem hehehe, sutra idem na metu pa ćemo provjeriti...

File:
Dobro je dok se još može pogriješiti znači da lov nije izgubio onu svoju draž,nadmudrivanje i to. Dogodine če ti imat preko 110 kg tako nemaš razloga za tugu

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju