Streljaštvo > Tehnika gađanja
Najpromašaj
skyangel:
Evo da se nadovežem na moj NAJPROMAŠAJ. Izgleda da ipak nije moj prst, već nešto drugo. Jučer upucavao pušku, prvi metak odnio teško lijevo gore, a druga 4 redom u grupu 18mm. I to nije prvi put da se desilo tako. Eh sad treba ići u vještačenje zašto je to tako. Evo slike mete. Nadam se da je loše streljivo, a ne "fenomen" cijevi kako mi to zovemo.
lucky:
--- Citat: Vanja - 20. 05. 2008. 17:05:31 ---Lucky definitivno ima najbolji vid i sluh na forumu :shok: Skužio je svinje na 300 m kako idu kroz gustiš, uspije pretrčat 150 m, odstrijeli nazime, prijeđe još 300 m i fula drugo z30
Pa tko nebi fulao nakon tolikih napora!
Lucky bez ljutnje d4
A i Ry1 je imao posla s najbržom lisicom od svih životinja ;)
--- Kraj citata ---
Prijo, netreba ti baš imati neki sluh, kada se pokreće 20-ak komada DS a u pratnji još četiri-pet glasnih goniča,a sve to u kamenjaru i makiji, imaš osjećaj da su još bliže, a drugog sam čekao jer se odvojio od krda i polagano se izvlačio, tako da sam ja njega još i čekao e i još taj put koji sam prešao je ravna cesta, nije to toliki napor za lovca u kondiciji :) ja ovo samo da nebude zabune oko mojih sposobnosti a imam ja još promašaja z10
Vanja:
Ja sam ih se kao vodić nagledao, a bilo je i mojih. Promašaj je sastavni dio lova d7 Ranjavanje je zlo
Ry1:
--- Citat: ---Evo da se nadovežem na moj NAJPROMAŠAJ. Izgleda da ipak nije moj prst, već nešto drugo. Jučer upucavao pušku, prvi metak odnio teško lijevo gore, a druga 4 redom u grupu 18mm. I to nije prvi put da se desilo tako. Eh sad treba ići u vještačenje zašto je to tako. Evo slike mete. Nadam se da je loše streljivo, a ne "fenomen" cijevi kako mi to zovemo.
--- Kraj citata ---
Ne znam sta podrazumevas pod "fenomenom cevi" ali ako mislis na ulje u cevi koje nije potpuno odstranjeno pre pucanja onda je ovaj prvi sasvim logican. U principu, mogao je biti bilo gde.U koliko greska nije do tebe ne vidim ni jedan drugi razlog zasto bi prvi metak toliko otisao. I da, ta gupa od 4 u 18 mm!? Cak da su rupe i 8 mm u dijametru grupa od 4 je veca od 18mm. Grupa se odredjuje merenjem udaljenosti izmedju centara najudaljenijih grupa.
U svakom slucaju grupa je dobra, veoma dobra posebno ona tri koja su veoma blizu.
pozdrav
Ry
skyangel:
Pod fenomenom cijevi mislim na to što se znalo desiti dosta ljudi, da hladna cijev prvi metak daje kao flyer, a ostale u centar. Kolega moj primjerice kupio novog Steyra, svaki prvi metak hladnom cijevi je išao u +10, a ostali svi u centar, sa različitom municijom. Nikako nije mogao to otkloniti, a puškar je, pa je prodao pušku. Isto tako znam barem još trojicu koji su imali slične slučajeve. Pa se bojim da nije i kod mene ista stvar, obzirom da nije prvi put da je prvi metak tako odnešen. Nadam se da je stvar ili u streljivu ili u čišćenju cijevi, a ne u fenomenu cijevi.
Što se tiče grupe, ova 3 gornja po tvojem mjerilu od centra do centra najisturenijeg imaju 15 mm točno udaljenost, ovaj koji je malo lijevo od centra je drugi metak, nakon onog prvog i poslije njega sam kliknuo 1 klik udesno i 1 gore, čisto malu korekciju tak da njega ne uklapam u grupu od ova 3 gornja. A ako bi i njega uklopili onda je grupa 30 mm što je isto prihvatljivo po meni kaj ne?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju