Streljaštvo > Tehnika gađanja
Najpromašaj
Ry1:
30mm na 100m je sasvim prihvatljivo. Cisto iz znatizelje, da li je taj Steyr imao glass ili pillar bedding i ima li tvoja puska neko od ovih resenja?
pozdrav
Ry
gardista:
he,he verovatno ima jos neko sa ovakvim iskustvom , al da podelim i ja sa osttalima...
prosle nedelje, krenem na vocnjak(koji je 4-5 km van sela) povedem zenu i cerkicu, da se nadjemo s mojima koji su vec tamo, 4 sata popodne, sunce upeklo, vrucina...
dodjem do vocnjaka, i jos sa obliznjeg brezuljka primetim da se nesto zuti na ivici sumice koja se nalazi oko 120 m od vocnjaka i paralelna je sa vocnjakom (rekoh sebi ako je lisica, nema veze, lovicemo je u februaru),put ide pravo kroz sredinu prostora izmedju vocnjaka i nje...elem, prilazimo blize, i od onog sunca ono zuto izgleda jos zuce, i kad smo prisli na nekih 70 metara kazem zeni da nas posmatra lisica, zena ko zena, naravno ne vidi nista, nego ja zaustavim kola i polako pocnem da objasnjavam:
-vidis belo drvo?
-vidim.
-vidis zbun pored?
-vidim.
-vidis lisa pored zbuna, gleda nas, evo sad se okrece, samo mu nisu zuta ledja nego crna (pa nije to lis nego sakal!!!!)krenem da babram po zadnjem sedistu i da trazim malokalibarku koja se inace stalno voza u autu bas za takve prilike (eto prva dosla a ja nespreman), a sakal se okrenuo bocno i gleda i dalje kao tele...
izvadim pusku, nanisanim, ali nisani se istrljali od futrole, pa su skoro beli, ono sunce s ledja, nisani sijaju i ne vidm nista preko njih od odsjaja, a sakal gleda i dalje, nekako uciljam, i puknem, on samo se polako okrete i zamace u sumicu....
posle sam shvatio da on u stvari nije gledao u nas, nego preko nas u vocnjak gde je moj otac nesto radio, tako da sam ja sve u svemu imao jedno 3 minuta vremena da se namestim(mislim imao bi da nisam zeni objasnjavao topografiju).... ovako ostade samo prica da me zezaju kolege(ona naravno nije gubila vreme nego je cim smo stigli svima raspricala o mom promasaju i eto materijala za segu)... d2 d2
Štef:
Ovo baš sve skupa ne razumijem. Za grupu od 4 cm govorimo da je lovački karabin
odličan a diskutirate o grupi od 13 - 18 mm jel to dobro ili nije. Ak si dobro nanišanio
i okinuo sasvim je svejedno da li je metak pogodio 2 cm lijevo ili desno u divljać.
skyangel:
ne znam koji je Steyr imao, nisam toliki stručnjak da se kužim u beddinge. Moja puška je na mauser 98 sistemu...
skyangel:
--- Citat: Štef - 21. 05. 2008. 13:43:29 --- Ovo baš sve skupa ne razumijem. Za grupu od 4 cm govorimo da je lovački karabin
odličan a diskutirate o grupi od 13 - 18 mm jel to dobro ili nije. Ak si dobro nanišanio
i okinuo sasvim je svejedno da li je metak pogodio 2 cm lijevo ili desno u divljać.
--- Kraj citata ---
Štefica moj dragi, to je istina, 4-5 cm je čisto dovoljno za nas lovce. Al onaj diskutabilni prvi metak je otišao u 9,5 ulijevo i oko njega je cijeli problem kaj pišem cijelo vrijeme. Ova grupa je inače ok potpuno za moje potrebe, pa nisam ja benchrester lol
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju