Streljaštvo > Tehnika gađanja

Najpromašaj

<< < (6/42) > >>

hunter:
PP je odlicna samo treba imati prakse s njom i naravno daljina pucanja je presudna, PP za lisicu je prekrupna i nema sta da trazi u takvom lovu. Takodjer ova sacma zna biti i opasna u lovu ali ako se pazi kako se puca nije losa pogotovo pri odstrelu nazimadi nepada mi napamet pucati kuglom ili karabinom,

neznam zasto ljudi pljuju po PP-u mozda nelovite u predjelima gdje je PP nephodan i imate prilike pucanja na otvorenom sa optikom, ali da lovite gdje vam je mogucnost daljine pucanja 25m i sirine 1m, mislim da bi ostavili i kugle i karabine i trazili PP.

dugo koristim PP i sasvim sam zadovoljan i nikad se nista lose nije desilo pa cak ni ranjavanje divljaci!

isa:

--- Citat: hunter - 24. 09. 2007. 21:22:40 ---PP je odlicna samo treba imati prakse s njom i naravno daljina pucanja je presudna, PP za lisicu je prekrupna i nema sta da trazi u takvom lovu. Takodjer ova sacma zna biti i opasna u lovu ali ako se pazi kako se puca nije losa pogotovo pri odstrelu nazimadi nepada mi napamet pucati kuglom ili karabinom,

neznam zasto ljudi pljuju po PP-u mozda nelovite u predjelima gdje je PP nephodan i imate prilike pucanja na otvorenom sa optikom, ali da lovite gdje vam je mogucnost daljine pucanja 25m i sirine 1m, mislim da bi ostavili i kugle i karabine i trazili PP.

dugo koristim PP i sasvim sam zadovoljan i nikad se nista lose nije desilo pa cak ni ranjavanje divljaci!

--- Kraj citata ---
Po mom mišljenju je  daljina pucanja  sa PP po meni maksimalno 25 metara  i to kada je DS bočno okrenuta ili bar polubočno,problem sa PP kada lovci u mraku ,mjesečini i sl.okolnostima krivo procjene  udaljenost pa bezuvjetno pucaju na sve daljine ,problemi nastaju kada je divlja svinja malo krupnija nego očekujemo ,malo dalje nego mislimo  i eventalno ne sasvim idealno postavljena ,onada se dogode ranjavanja pa ako nemate pasa neče je nači.
Daleko od toga da i ja prije 6-7 godina nisam koristio PP ,jesam ali sam bio discipliniran što se tiče daljine  pucanja od 20-25 metara  maksimalno,nisam imao ni jednu izgubljenu svinju ali  kod ostalih lovaca promašaja i ranjavanju su bili dosta česta,naročito kod starijih lovaca.Što je najgore teško se i može skroz faliti divlja svinja  sa PP  na recimo 35 metara a da je ne uhvati koje  zrno ,pa je baš to problem  što je najčešče zakači i rani......

hunter:
da slazem se, zato i kazem da treba imati prakse i iskustva sa pucanjem PP sacme, takodje bitno je da sacma pogodi glavu ili vrat ako pogadja plecku tu nema srece.

to si u pravu da mnogi lovci daljinu od 70m procjenjuju na 20m i slicno, sto je svinja veca daljina pucanja je manja ako je u pitanju stariji vepar onda daljina pucanja neide preko 15 max 20m za siguran odstrel, a nazimad se moze pucati i do 40m opet PP zahtjeva puno prakse, pogotovo ako su psi u blizini divlje svinje na koju se puca treba biti vrlo oprezan na polozaj psa jer vrlo lako dodje do ranjavanja ili gubitka psa.

ima vrlina ima i mana daleko vise nego ostala municija.

Nikola:

--- Citat: hunter - 24. 09. 2007. 21:22:40 ---neznam zasto ljudi pljuju po PP-u mozda nelovite u predjelima gdje je PP nephodan i imate prilike pucanja na otvorenom sa optikom, ali da lovite gdje vam je mogucnost daljine pucanja 25m i sirine 1m, mislim da bi ostavili i kugle i karabine i trazili PP.

--- Kraj citata ---
Hunter, PP je zakonom zabranjen u RH, kuglom se smije pucati jedino divlja svinja....
Nema smisla raspravljati o svrsi uporabe PP kad se nesmije koristiti...

Moram li opet stavljati link na Pravilnikčč

hunter:
Postovani kolega ako nema smisla o raspravljanju efekta PP sacme jer je zakonom zabranjena, kakvog smisla ima raspravljanje o IC optikama koje su takodje zakonom zabranjene za lov a cak ovdje imaju i svoj zaseban topicčččč

Ako cemo se drzati zakona onda neka to vrijedi za sve isto, a ne nekim stvarima se progleda kroz prste a neke se kritikuju i brisu!

Dobra Kob!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju