Streljaštvo > Tehnika gađanja
Najpromašaj
Huntercro:
Uvijek sam bio za to. Bolje je čist promašaj puno puno bolje. Ljudi se precijene ili krivo procijene daljinu gačanja jedan krivi tren i eto belaja
medo:
A sto reci za ove promasaje od mog prijatelja.
Pucao je sa 270Win na lopatara oko 100m udaljenosti.Zrno je bilo nosler ballistic tip,karabin Sako,vrijeme idealno,a lopatar oko 4 god. star.
Pucao je iza plecke medjutim lopatar pobjegnu 100m dalje pa se cudi ,medjutim cuo se metalan zvuk. Cilja on opet misleci da ga je lose pogodio,puca,a lopatar poce trcati prema njemu.Nakon 50m je pao.
Trazeci sto se dogodilo pri prvom hicu ustanovio je da je pogodio hranilicu udaljenu oko 50m iza jelena.Naime zrno je pogodilo u grancicu i promijenilo smijer za oko 20m u desnu stranu iza jelena te pogodilo hranilicu.
U Africi je na slican nacin pucao na Gazelu medjutim zrno je pogodilo trn i promijenilo smijer.Umijesto lijepog trofeja pala je zenka tako da je platio jos i kaznu ;D ;D ;D
Huntercro:
Očito je problem u zrnu jer balistic tip traži čistu metu.
medo:
--- Citat: Huntercro - 24. 10. 2007. 12:09:04 ---Očito je problem u zrnu jer balistic tip traži čistu metu.
--- Kraj citata ---
To je tocno i to je boljka jako brzih kal. sa mekanijim zrnima.
SSG:
Moj najvei promašaj dogodio se pred nekih par godina.Sjedim ja na sjedalici uz put,mislim na sve i svašta kad ono veliki lisjak ide lagano putem.Prislonim pušku na granu,čekam da mi doče u ravninu cijevi,daljina nekih 10 metara i okinem.Kad ono lisjak lagano počinje radit osmice i bris u šumu.Al sam bio ljut >:(
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju