Streljaštvo > Tehnika gađanja

Pad u vatri

<< < (4/46) > >>

josip bj:
Tako i treba

pepi2:
kolega kalnik kad mene pitas zasto na 200m , moram ti reci da preferiram i uglavnom lovim kao i ti docekom ili suljanjem ,znaci na puno blize nego 200m
ali to sad nije bitno , tema je nesto drugo pa pise tko sta zna ili misli ,ali nije samo brzina ,nego je i masa i konstrukcija zrna bitna zavisno sto se lovi.
 konstrukcijanadopisano naknadno

tuco:
30ak m, žensko lane, po bubrezima, malo je trčala pa sam povuko, pad u vatri. 30-30win.

25m, opet žensko, mirna meta, preko pluća, ode 20m takvom brzinom, :shok: paci mad
i puška (nova) i metki i ja, sve u ........(bad words). prošla je tih 20m i pala u grmu. .308win

sad ti budi pametan.

scorpion:
Kao prvo, za mene je pad u vatri isključivo kad se životinja sruši na mjestu gdje je stajala kad je pogodjena. Pucam kalibrom 8x57 IS i pad u vatri mi je otprilike u 50 % slučajeva. Najčeščće su u pitanju pogotci u vrat i glavu, ponekad pogodak u prednji dio kralježnice. Pogodak u  zonu srce-pluća, unatoč dobrom pogotku, divljač često puta odnese i po pedesetak metara. Smatam da je razlog tome i trenutna smirenost divljači, odnosno količina adrenalina u tijelu životinje u trenutku odstrela. To što sam napisao odnosi se na lov dočekom, u lovu pogonom su rezultati malo drugačiji. Što se tiče konstrukcije zrna, češće mi se dogadjao pad u vatri sa sot point zrnima nego sa gromom koji trenutno koristim,ali i oštećenja na mesu su znala biti veća.

scorpion:
Evo, pronašao sam i neke slike divljači koja je pala u vatri. Vepar je pogodjen Bellotom 12,7 g SPCE na kojih stotinjak metara, a nazime na pedeset metara 12 g gromom.  fre

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju