Streljaštvo > Tehnika gađanja

Pad u vatri

<< < (12/46) > >>

perop:

[/quote]

to je tvoje misljene koje cijenim i podrzavam..ali imas tu i kolega koji pucaju u podrucje vrat/glava di je sirurniji pad u vatri jer bas to i zele..isto tako, ako na te daljine pogode glavnu, vrlo vjerojatno mogu sigurno i pogoditi plecku, ali i to ne osigurava pad u vatri koliko pogodak u plecku..svatko ima svoje, i ako je siguran u sebe i dobar pogodak puca kud pozeli..  zagi
[/quote]

Ne ulazim u područje streljaštva. Ja sam također strijelac i član SD-a. Također ne raspravljam o kaliranju divljači koje se događa u prenapučenim lovištima gdje se puca na blizu rezantnim kalibrima i redovito u glavu poradi neuništavanja mesa a divljač se odstreljuje u tisućama komada. Ovdje se raspravlja o lovu i "padu divljači u vatri" koji se događa u lovu. U svim lovačkim udžbenicima pa i kada se polaže lovački ispit zna se i mora se znati gdje se i u koje smrtno mjesto gađa divljač. Pucanje divljači u glavu samo poradi "pada u vatri" ne znam kome i zašto treba i što se time postiže? Takvim pucanjem mogućnost promašivanja i ranjavanja divljači je neusporedivo veća. Smatram da lovci ne pucaju ili ne bi trebali pucatiu glavu pa ma kakav "pad u vatri" bio u pitanju.   

zagi

Tyger:
ma i ja sam za podrucje plecke, apsolutno, podrzavam te, ali velim da ima odlicnih stirijela ovdje i oni pucaju iskljucivo u podrucje glava/vrat, jedino ako nije u pitanju vrhunska trofeja..  d4

Antezg:
A gledaj, na blizu,bilo da se radi o čekanju ili piršanju lovac može uputiti sigurni hitac u područje glava-vrat,pogotovo ako se radi o netrofejnim grlima ds -isto tako pri takvom hicu zrno često izađe na plečku jer divljač najčešće ne stoji idealno blat.
Pad u vatri je jedino siguran ako se pogodi kralježnica-točnije njen prednji dio.

skyangel:
Kolega nije pogodak u glavu zagarantiran pad u vatri ako nisi sto posto uvjeren u svoje streljačke sposobnosti. Isto tako, taj školski pogodak iza plećke. Da se on digne visoko i plasira se u kičmu, a ne po sredini kako većina lovaca interpretira školski pogodak, pad u vatri je zagarantiran. Dakle, ako se plasira precizan pogodak u zonu gdje je pad u vatri zagarantiran, a to je mozak ili kralježnica, kalibar i zrno nemaju apsolutno nikakvog utjecaja na to. Naravno, pod tim se ne misli da ćete pucat sa .22 vepru od 200 kg u kralježnicu hehe.

UVIJEK JE NAJBITNIJI STRIJELAC, A NIKAD KALIBAR ILI ZRNO.
Evo, spremam se u komercijalni lov piršom, prvo kaj sam napravio u pripremi lova je da sam otišao na metu. Htio sam nositi .308 umjesto 8x68S. Opalio par Igmana, grupa je bila smiješna, nekih 9 cm khm khm. Nekome je to prihvatljivo jer školski pogodak prihvaća takvu grupu, ipak je ta zona na većini divljači veća od 10 cm. Ali, ja sam se smrzo kad sam to vidio. Pošto nemam vremena isprobati drugu municiju, a lovište u koje idem zahtijeva prije svega vrhunsku preciznost, jer ako nema pada u vatri, potraga za divljači je u tom lovištu jaaaako otežana zbog terena, uzimam 8x68S s kojim slažem grupu od 3 cm.

File:
Da mi je samo znat tko je 100% siguran u svoje streljačke sposobnosti i  može garantirat da će na 100 150 m gađat glavu npr od srne i pogodit naravno ne u vilicu...
Pa da je to sve pizdarija i tako jednostavno nikad više nebi uzeo pušku u ruku jer mi nebi bila ovolika draž i strast..

Takve stvari su jedino moguće kad se radi o čekanju svinja ili nečeg drugog di se puca na 40-50metara a i tad je to i dalje lov i ništa nije 100 % ni sigurno dokle god nije u teći (loncu) zagi il na zidu

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju