Streljaštvo > Tehnika gađanja
pitanje za kalibar cca 300m meta ..
perop:
teaa
Roger, d1
Nekada sam se takmičio u lovačkom trapu. Sjećam se mnogih takmičara koji nisu imali adekvatne puške, pucali su rekreacijski, raznim bokericama, položarama i sl. Mi smo ih zvali trombunjeri. Takvo pucanje je pucanje za svatove i veselice. Iako je među njima bilo izuzetaka i dobrih strijelaca, kvalitetna trap puška, adekvatno streljivo i trening davali su veliku prednost kod ovakvih takmičenja. Npr. već sam pisao u temi DEDAL - DH 5-20x56 da Dedalov Electronic reticle level control kod njihovih optičkih ciljnika DH 3-12x50 i DH 5-20x56 daje značajnu takmičarsku prednost. I kod (TR) takmičenja koje vi navodite bolja oprema daje veće šanse za pobjedu. Velike razlike u kvaliteti opreme teško je nadoknaditi individualnom kvalitetom. Ovdje govorim o osobama koje znaju pucati. Za onoga tko se takmiči rekreacijski važi da njemu i nije bitan ukupan rezultat takmičenja . Što se tiče mene osobno rekao bih: "Važno je sudjelovati na takmičenju ali je lijepo na takmičenju i pobijediti!"
z10
roger:
--- Citat: perop - 03. 04. 2016. 14:13:59 --- Za onoga tko se takmiči rekreacijski važi da njemu i nije bitan ukupan rezultat takmičenja . Što se tiče mene osobno rekao bih: "Važno je sudjelovati na takmičenju ali je lijepo na takmičenju i pobijediti!"
z10
--- Kraj citata ---
Uglavnom, ovo je i moj stav! zagi
Goran:
Kad sam se uclanio na ovaj forum nije bas bilo puno ljudi koje je ova tematika zanimala sad broj i interes polako rastu pa mi je drago.... Skromni poceci ali se ipak polako ide naprijed i ima sve vise mjesta gdje ima kakvih takvih takmicenja i interesa. Kad bi industrija malo pomogla sa sponzorima i ostale organizacije koje su za to zaduzene sve bi brzo bilo bolje i organizovanije a sportske discipline priznate i sve bi bilo lakse.
roger:
Gorane,
Po meni, vazno je da se pokrenulo! Slazem se. Interesa ima.
Medjutim, sta perop govori, i kad se dodje do pitanja vrhunske opreme za usko specijalizirane discipline?
Koja oprema u kojem kalibru? I za sta?
Pravi bipod, 1000 eura za f t/r.
Pravi rest za open, 1000 eura?
Pa ko ce od sponzra ulagati takve novce u tako nesto, a na saveznom nivou ne postoji nikakav pravilnik?
Tako da do sad pravila natjecanja ovise organizatoru.
Ali onda to ni industrija ne moze pratiti sponzorstvom, kad se streljacki savez nije udostojio napraviti neki pravilnik.
(U biti - prepisati pravilnik medjunardone organizacije)
U sta da ulazu sponzori, kad je na organizacijskom nivou kroz krovnu udrugu vasar?!
I, sad, citam na njihovim stranicama - rukovdsvo streljackog saveza (krovne udruge) dalo ostavku, navodno zbog raznih prozivanja o njihovoj aljkavosti na godisnjoj skupstini, pa sad slijedi nova izborna skupstina.
Ako dodje kvalitetna ekipa, mozda se sta promjeni u tom smislu. Pa naprave kakav pravilnik.
Ali vidjet cemo.
Uglavnom, s prakticne strane, natjecanje na grobniku je najavljeno iza ovu godinu!
Gura se!
skakavac:
bolje da su izglasali reloading ,to bi pomoglo vise nego novi ljudi koji ce
kako kazes samo prepisati pravilnik
ali ... najavljeno za 10.15te pa uvedeno u 16toj i jos nista ,cekamo godisnje izgleda :)
eh da ja mogu tako raditi na poslu
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju