Streljaštvo > Tehnika gađanja
Problem sa upucavanjem
skyangel:
--- Citat: oliverl - 06. 03. 2008. 08:29:58 ---
--- Citat: skyangel - 06. 03. 2008. 08:00:56 ---Bellerova cijev za 8x57 ti košta nekih 200-220€, a može je nabaviti skoro svaki puškar. Nju staviš na karabin i miran si doživotno.
--- Kraj citata ---
U usporedbi bellera i lothar waltera, koja je bolja?
--- Kraj citata ---
E u to ne bih ulazio, ja osobno otkad znam za oružje i lov, Beller je bio bog i batina kod nas, svi koriste njega, a pošto i imam bellere, meni je No.1, ne čistim ga skoro uopće, a grupe su već više 15 godina iste.
Neno:
Iz informacija koje ja imam Lothar Walter za one naklonjene streljaštvu, Beller za one koji ne vole baš čistiti oružje.
medo:
Ima ih puno i sve su odlicne ,pa cak i vojne ako se ne koristi vojno streljivo.
Beller je odlican ali slicnih je dosta. Cistiti se mora svaka jednako i to zavisi o lovcu. Da se beller ne cisti to je osobna stvar ali ne i pravilo.Ispucajte nekoliko vojnih iz 54.god. i ostavite par dana ;D ;D
Neno:
--- Citat: cok - 05. 03. 2008. 23:13:22 ---Imam problem sa upucavanjem ocevog karabina CZ M70 8x57 JS, karabin je polovan optika i montaza su novi, ali je cijev dosta nagrizena jer je karabin kupljen polovan. Optika je LEUPOLD VX II 3-9 x 40 , a montaza Leupold QRW. Pucao sam na 100 m municijom NORMA Vulkan 12.7 g i rasturanje je oko 30 cm. Provejeravao sam zazor cijevi i kundaka i sve je ok, montaza i optika stoje besprekorno.Jedan moj kolega je mijenjao cijev, stavio je od M48, ali je vanjska obrada i bruniranje dosta lose uradjeno, sve je kostalo oko 1000 kn. Htjeo bi da pitam ima li neko na forumu iskustva sa zamjenom cijevi, ako neko ima sliku bio bih mu zahvalan da vidim kako je obradjena i da mi kaze kakve su grupe bile poslje zamjene cijevi.
--- Kraj citata ---
Provaj otiči do nekog puškara koji ima alat za odrediti čeoni zazor, a naj prije pogledaj kako izgleda čaura da li ima napuhnuča (premjeri šublerom puno je i 0,2 mm) i naročito da li ima ulegnuča na ramenima čaure.
Moguče je da je cijev dobra ali nije naj bolje upasovana.
cok:
Na cauri nema nikakvih deformacija gledao sam to, leziste nije jako nagrizeno,ja bi je najradje zamjenio.Koliko vidim po novinama Rusan ima iskustva sa preradama karabina, ali nisam imao prilike da vidim kvalitet njihovog bruniranja.Da li puskari upce mogu postici kvalitet vanjske obrade i bruniranja kakvo je tvornicko?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju