Streljaštvo > Tehnika gađanja

Provjera puška-lovac prije nove lovne sezone

<< < (4/10) > >>

dean:
Po meni bi te provjere trebale biti određeni standard. Znači prije lova na srnjaka užljebljena cijev, a prije skupnih lovova glatka cijev i po potrebi opet užljebljena. Tako bi natjerali ljude da pucaju, da budu svjesni svojih mogućnosti i da u skladu s time djeluju. Makar je to tjeranje najlošija metoda. Jer ako netko kao lovac ne želi biti dobar strijelac i do toga ne drži, kako može biti potpun lovac?!
Ja pucam malo sa zračnicom u zadnje vrijeme, i točno znam u trenutku stiskanja kam je zrno otišlo. Znači toliko vjerujem sebi i znam sebe i svoju pušku da znam kad sam promašio bez i da pogledam metu. Ali isto tako, kad sve odradim kako spada, (od sklapanja puške, stavljanja u rame, do disanja, pronalaženja koljena, stvaljanja križa na metu i na kraju okidanja), točno znam da ni ne moram gledati jer znam da će zrno ić di ja hoću! A za to je potrebno par stotina zrna za zračnicu koja koštaju kao jedna runda, zračnica koju ima pola klinaca na selu ili u kvartu i daska od cola na kojoj je meta.

Zoran:
deane sad ga vise pretjerujer!
jos malo pa ces pocet pisati kako prje svake lovne sezone trebas ici na ljecnicki!
eto bar da ti se provjeri vid!
po meni provjera je jedina ta da ti je puskar provjeri i da, da odobrenje da je uredu!
a poluautomate isto tako i da im stavi plombu!
streljana i lov po meni nemaju nista zajednicko osim detonacije!
da prje lovne sezone ispucas 5 komada i to je sasvim ok eto tek toliko da se podsjetis!
a sad sto ti ispusac poreko deset kila olova godisne dok se isprobas!  d4

ja kad idem na put provjerim svoje auto, a ko mi moze reci da ce na jdnom djelu auto ceste padat snjeg, e, onda nemogu vise voziti kako ja mislim da je provjereno! a i ti nemozes da pucas kako mislis da je provjereno! jedino ako nisi bio po svakakvim uvjetima na streljani!

mislim zato da provjera je bitna, ali u tolikoj mjeri malo bespotrebno!!
pa i policajci provjeravaju se tek svakih 6 mjeseci

PinzHunter:
ja svoja iskustva sa zracnicom ili malokalibarkom nemogu prenijeti na rezultate sa karabinom. Hocu reci da je razlika ogromna.
Moj osjecaj nemogu primjeniti na karabinu, moram se skroz drukcije ponasati da bi se uskladio sa rezultatima postignutim na zracnici ili mk.
Koliko god da vjezbam neuspijeva mi prelaz. >:(

vepar007:
Na zalost ni ja nemam legalnu priliku za vjezbanje.
Pusku upucavam i provjeravam iza kuce na svome..nakon toga se sve brzo cisti i sprema.
Do sada sam imao srece, nije bilo prijava, policije ili slicno..
Stanje kod nas je stvarno SRAMOTNO.

vepar007:
Znam ali sta bi mu...ako nisam siguran u pusku necu ici u lov i zato je provjeravam redovito.
Nemam di nego kod kuce.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju